четвер, 25 січня 2018 12:32

Затримали чоловіка, який крав із храмів гроші і срібло

Затримали чоловіка, який крав із храмів гроші і срібло
Поліція затримала 40-річного жителя Чернівецької області, який обкрадав церкви. Фото: img.depo.ua

Поліція затримала 40-річного жителя Сторожинецького району Чернівецької області, який обкрадав церкви. Чоловік переховувася від правоохоронців у Тернополі.

Раніше він уже був судимий за крадіжки, повідомляють в прес-службі ГУ НП області.

Собор у Чернівцях обікрали на початку грудня минулого року. Зловмисник вночі розбив металопластикове вікно і виніс із храму срібні прикраси, блок відеоспостереження, 2 тис. грн із каси та гроші зі скриньки пожертв.

Через місяць із підсобного приміщення ще однієї церкви вкрали 19 тис. грн і срібні вироби на 14 тис. грн. Правопорушник заховався ввечері в соборі. Коли закрили приміщення, скоїв злочин.

Організовувати крадіжки підозрюваному допомогали ще троє осіб: його 41-річна співмешканка з 18-річним сином та 27-річний чоловік. Разом вони винаймали квартиру.

Пасинок спостерігав за обстановкою навколо храму і телефоном передавав злочинцю інформацію про людей, котрі були поблизу. Інші двоє подільників здавали викрадені речі до чернівецьких ломбардів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із будинку священика вкрали церковні пожертви

Отримані гроші ділили порівну та витрачали їх на власні потреби.

За фактами обох крадіжок слідчі відкрили кримінальні провадження. Зараз організатора тримають під вартою. Міру причетності до злочину співучасників встановлює поліція.

В Одесі раніше засуджений житель Хмельницької області обікрав храм Святої Марії Магдалини УПЦ МП. Злодій забрав золотий ланцюг, хрест з розп'яттям, золотий браслет, наручний годинник Patek Philippe за 15 тис. грн і iPhone 6. Збиток становить 143 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Затримали чоловіка, який крав із храмів гроші і срібло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути