понеділок, 10 серпня 2020 11:46

Затримали та погрожували: російські спецслужби намагалися завербувати українку

Затримали та погрожували: російські спецслужби намагалися завербувати українку
Бойовики примушували українку збирати для них інформацію. Фото: donpress.com

Російські спецслужби намагалися завербувати львів'янку, коли та приїздила до рідні на тимчасово окуповану територію Донецькій області.

Жінку незаконно затримали бойовики нібито для перевірки документів. Доправили до МДБ ДНР, де від неї вимагали згоди на конфіденційне співробітництво на шкоду державній безпеці України. Застосовували психологічний тиск і погрози, кажуть у СБУ.

За задумом кураторів, вона мала збирати для представників спецслужб РФ інформацію про зв'язки членів родин українських військовослужбовців із західних регіонів нашої країни, які приїжджають у Донецьку область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики масово залучають дітей до участі у збройному конфлікті на Донбасі

"Після прибуття на підконтрольну українській владі територію жінка добровільно повідомила управління СБУ у Львівській області про факт незаконного затримання і спроби вербування", - кажуть у СБУ.

За період карантину в Україні викрили 207 інтернет-агітаторів, які поширювали антиукраїнську пропаганду та фейки про коронавірус, і заблокували понад 2 тис. інтернет-спільнот із загальною аудиторією 800 тис. користувачів. 10 із 207 виявлених агітаторів діяли за завданням російської сторони в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні, Полтаві, Кропивницькому.

Зараз ви читаєте новину «Затримали та погрожували: російські спецслужби намагалися завербувати українку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути