пʼятниця, 14 квітня 2017 18:10

Заарештували торговців людськими органами

Заарештували торговців людськими органами
В Києві затримали учасників транснаціонального угруповання, яке спеціалізувалося на торгівлі внутрішніми органами людей. ФОТО - Reuters

В Києві заарештували учасників транснаціонального угруповання, яке спеціалізувалося на торгівлі внутрішніми органами людей. Правоохоронці встановили, що зловмисники з України та кількох інших країн підшукували малозабезпечених громадян і пропонували їм продати нирку.

Про це інформує прес-служба СБУ.

"Під прикриттям нелегального бізнесу, організатори створили комерційну структуру, яка нібито надавала послуги лікувального туризму. "Донорам" ділки платили від 13 до 15 доларів США, самі отримували від 80 до 100 тисяч з клієнта", - кажуть у відомстві.

Після отримання згоди від донорів, зловмисники переправляли їх за кордон для проведення хірургічних операцій. За інформацією СБУ, щомісяця за кордон на операцію виїжджали 4-5 українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські затримали банду торговців людськими органами

Чотирьом організаторам та учасникам угруповання оголосили про підозру в скоєнні злочину. Рішенням суду їм обрали утримання під вартою як запобіжний захід. Двом з них - громадянам Туреччини, з альтернативою застави у 40 та 32 млн грн відповідно.

Триває слідство.

У Єгипті розкрили міжнародне злочинне угруповання, яке незаконно торгувало людськими органами. Заарештували 45 людей. Серед них – лікарі, медпрацівники, посередники та покупці. У квартирах обвинувачених поліція виявила мільйони доларів і зливки золота.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували торговців людськими органами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути