Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2014 14:27

"За вбитого Сашка Білого будуть акції відплати" - Володимр Мамалига

"За вбитого Сашка Білого будуть акції відплати" - Володимр Мамалига
За смерть Сашка Білого може бути помста

Один із засновників УНА-УНСО, депутат Черкаської міськради 48-річний Володимир Мамалига прокоментував убивство Олександра Музичка (Сашка Білого).

- Я особисто дуже добре знав Сашка. Бачив його в Чечні в справі. Разом із ним та ще декількома побратимами Росія оголосила мене в розшук за нібито участь у воєнних діях на території республіки Ічкерія. Щодо замовників його вбивства я не маю жодних сумнівів – це справа рук Російської Федерації. Напередодні вторгнення головне розвідувальне управління Росії прибирає з дороги тих українців, які мають бойовий досвід і можуть організувати збройний опір окупантам.

Але МВС заявили, що це справа їх рук?

- Зрозумійте просту річ. Якби Сашко був політиком і балотувався в депутати я, можливо, й повірив би в таку версію. Однак він не був політиком, а був польовим командиром. Людиною з досвідом, здатною організувати кваліфікований збройний опір. В умовах, коли Януковичем і його підлеглими з російських спецслужб було знищено українську армію, всю надію варто покладати на українських отаманів. Саме по них буде завдано удару. Недарма вже зараз російська армія концентрується на території Білорусі біля нашого північного кордону. Зрештою, не так важливо, хто був виконавцем і тис на курок. Набагато важливіше знайти замовників. Вони сидять у Кремлі. Виконавці – українська міліція. В розумної людини має виникнути логічне питання: чому не вбито жодного сепаратиста в Донецьку, Луганську чи Харкові? Зате відразу застрелили Музичка.

Чому в Криму вся міліція перейшла на бік окупантів?

- Міліція по всій країні перейшла на бік окупантів. Тільки в Криму це зроблено відкрито і явно, а в решті областей – приховано. Чекають на появу російських військ. Кілька днів тому в Черкаси заїхали десятки автобусів із південних областей. Я подзвонив у міліцію. Вони й знати не знали. І не відстежували. У них немає такої команди.

Чи можливі акції відплати за смерть Музичка?

- Безумовно. В Сашка було дуже багато друзів, які не подарують його смерті Москві. Думаю, за кілька днів своїми каналами вони встановлять як замовників, так і виконавців. Тут важливо знати напрямок, щоб не помилитися. Коли винуватців буде встановлено, можливі адекватні дії. Без помсти цю справу не залишать, можете не сумніватися.

Вас разом із Музичком Росія оголосила в міжнародний розшук за нібито участь в чеченських війнах на боці повстанців. Не боїтесь за своє життя?

- Намагаюся не переходити дорогу на червоне світло.

Як оцінюєте вірогідність повноцінної військової агресії Росії проти України?

- Я цілком довіряю військовим аналітикам і експертам НАТО. Вони ж говорять про небачену концентрацію російських військ на наших кордонах. Тому оцінюю шанси відкритого збройного нападу більш ніж у 50 відсотків.

Чи здатна українська армія на організований збройний опір агресору?

– Ні. Битимуться не військові, а самоорганізовані загони опору.

Зараз ви читаєте новину «"За вбитого Сашка Білого будуть акції відплати" - Володимр Мамалига». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути