Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2012 11:36

За стрільбу у кав'ярні проти ужгородського екс-чиновника порушили справу

За стрільбу у кав'ярні проти ужгородського екс-чиновника порушили справу

Прокуратура міста Ужгорода порушила вчора кримінальну справу проти колишнього держслужбовця – співробітника міської ради Михайла Пісняка. 14 січня він стріляв у кав'ярні "Pravda", що по вулиці Льва Толстого в обласному центрі Закарпаття.

Як повідомив прес-секретар Закарпатської обласної прокуратури Віктор Тар, кримінальна справа порушена за заявою власника кафе за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Йдеться про "хуліганські дії, які вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень". За такі дії Кримінальний кодекс передбачає позбавлення волі від трьох до семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ужгородського чиновника, який стріляв у кафе, звільнили з роботи

Як повідомив прокурор міста Ужгород Іван Штефанюк, наразі співробітники прокуратури перевіряють законність отримання дозволу на носіння зброї особою, яка стріляла. Попередньо встановлено, що застосована зброя – це пістолет з гумовими кулями.

Крім того, подейкують, що власник кав'ярні Мирослав Семен уже звернувся до прокуратури й надав заяву, у якій зазначив, що немає претензій до Михайла Пісняка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ужгороді чиновник стріляв у кафе і хизувався, що "вирішить всі питання з міліцією"

Нагадаємо, колишній працівник управління майном Ужгородської міської ради Михайло Пісняк у суботу, 14 січня, відпочивав з друзями у кав'ярні "Pravda". Опівночі він почав хизуватися зброєю і вистрілив з неї. Коли власник закладу попросив компанію піти, вони погодилися не одразу. Однак, вже за якийсь час покинули кав'ярню. Наступного дня господар закладу звернувся із відповідною заявою до міської прокуратури.

15 січня Михайло Пісняк святкував своє 28-ліття. Кажуть, він є сином одного з міських банкірів.

У понеділок, 16 січня, мер Ужгорода Віктор Погорєлов викликав Михайла Пісняка на розмову. Після цього службовець написав заяву на звільнення.

Зараз ви читаєте новину «За стрільбу у кав'ярні проти ужгородського екс-чиновника порушили справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути