неділя, 14 квітня 2013 14:59

За попередніми даними, громадян України в автобусі, що потрапив у ДТП в Бельгії, не було - МЗС

За попередніми даними, громадян України в автобусі, що потрапив у ДТП в Бельгії, не було - МЗС
Фото: Vandaag.be

У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що, за попередніми даними, громадян України в автобусі, що потрапив у ДТП в Бельгії  не було.

"За попередньою робочої інформації, отриманої від посольства України в Бельгії, громадян України там не було", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Разом з тим, за його словами, українські дипломати ще чекають офіційної інформації від місцевої поліції.

Як раніше повідомили ЗМІ, в неділю близько 6:30 ранку польський автобус впав зі шляхопроводу висотою 6 метрів в бельгійській селі Ранст. Встановлено, що автобус врізався у відбійник шляхопроводу на трасі Е35 близько Антверпена, впав з висоти 6 метрів на бік.

В аварії загинули як мінімум 5 осіб. В автобусі їхав 31 дитина у віці від 15 до 17 років, а також вісім супроводжуючих. Раніше повідомлялося, що більшість пасажирів - діти з України і Росії, однак польське консульство у Бельгії повідомило, що поліція не має даних про громадянство жертв.

Згодом у МНС РФ повідомили про загибель чотирьох людей, серед яких російська вчителька з Волгограда, а також троє громадян Польщі: два водії і гід. Також в МНС РФ повідомили, що з отриманими в результаті ДТП травмами в лікарні Бельгії та Німеччині госпіталізовані 12 осіб.

Як повідомила порталу "Інтерфакс-Туризм" прес-секретар Федерального агентства по туризму РФ Ірина Щеголькова, в ДТП отримали поранення 17 осіб, з них 5 перебувають у важкому стані, а загинули в ДТП, за непідтвердженими даними, один з водіїв автобуса, гід, керівник групи і, можливо, двоє підлітків. Вона також додала, що в автобусі була дитяча група з російського Волгограда, клієнти Санкт-петербурзької туркомпанії "Північна перлина".

Мер бельгійського міста Ранста Лод Хофманс повідомив агентству АР, що потрапив в аварію автобус польської транспортної компанії перевозив дітей з Волгограда, які прямували на екскурсію в Париж. Посилаючись на дані поліції, він також додав, що в автобусі перебували 42 людини, більшість - діти у віці від 15 до 17 років.

Зараз ви читаєте новину «За попередніми даними, громадян України в автобусі, що потрапив у ДТП в Бельгії, не було - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути