Ексклюзиви
середа, 05 червня 2013 10:16

З Тунісу депортували "феменку" Олександру Шевченко

З Тунісу депортували "феменку" Олександру Шевченко
Олександра Шевченко. Фото: krlife.com.ua

Влада Тунісу 4 червня вислали з країни українську активістку феміністського руху Femen Олександру Шевченко, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на заяву представниці Femen у Парижі Інну Шевченко.

За словами Інни Шевченко, яка, як уточнює агентство, не є родичкою депортованої дівчини, "кілька людей увійшли в готельний номер дівчини, наказали їй зібрати речі і провели у відділення поліції". За словами співрозмовниці агентства, Олександра вже сіла на літак у бік Києва.

Олександра Шевченко приїхала у Туніс, щоб висловити підтримку арештованій туніській активістці Femen Аміні Тайлер і трьом іншим затриманим у Тунісі дівчатам. За словами Інни Шевченко, як тільки Олександра прибула до Тунісу, до неї одразу прояявили інтерес правоохоронні органи.

Три активістки Femen - німкеня і дві француженки - були затримані у Тунісі 29 травня, після того, як роздяглися на знак підтримки своєї туніської соратниці. На думку адвокатів, затриманим можуть пред'явити звинувачення в порушенні суспільної моралі і порядку. У цьому випадку їм загрожуватиме до року тюремного ув'язнення.

Раніше, 19 травня, в місті Кайруан була арештована туніська активістка Femen Аміна Шбоі (відома під псевдонімом Аміна Тайлер). На думку слідства, вона написала слово "Femen" на стіні мусульманського цвинтаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжка про "Фемен" вийде у Парижі

31 травня суд у Тунісі визнав місцеву Аміну Тайлер винною у зберіганні вибухонебезпечного об'єкта. Дівчину засудили до штрафу на суму, відповідну 182 доларам США. При цьому вона продовжує перебувати під вартою: прокуратура збирається пред'явити їй звинувачення у оскверненні кладовища та образі суспільної моралі. Наступне судове засідання у справі Тайлер відбудеться 5 червня.

Громадянка Тунісу Аміна Тайлер стала відома після того, як виклала в інтернет свої фотографії з оголеними грудьми. На тілі дівчини було написано, що її тіло належить їй, а не суспільству. Після цього Тайлер стали погрожувати консерватори, і їй довелося ховатися у своєї сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «З Тунісу депортували "феменку" Олександру Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути