середа, 14 вересня 2011 09:00

З луганських тюрем випускають в'язнів-туберкульозників

З луганських тюрем випускають в'язнів-туберкульозників

Під дію Закону України "Про амністію 2011 року" підпадають 367 осіб, які відбувають покарання у виправних установах та слідчих ізоляторах Луганської області.

Про це заявив начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Луганській області Сергій Бурлаков.

За даними територіального управління ДПС, в 16 установах виконання покарань Луганської області містяться 13550 засуджених та осіб, взятих під варту. З цієї кількості лише 2,7% підпадають під дію Закону, з них 338 осіб підпадають під звільнення від кримінального покарання, щодо ще 29 засуджених амністія передбачає скорочення строку покарання.

Станом на 9 вересня 2011 комісіями установ розглянуті матеріали щодо використання амністії стосовно 358 засуджених. Це становить 98% від загальної кількості осіб, на яких поширюється дія Закону.

Всі підготовлені матеріали направлено до судів області. На сьогоднішній день судами розглянуто 194 матеріалів. За їх результатами звільнено 84 засуджених, 16 засудженим скорочено термін покарання. Відмовлено судом 21 засудженому. Причому 14 засуджених письмово відмовилися від звільнення за амністією через закінчення терміну відбування покарання в період дії цього закону. Сімом засудженим суди відмовили у зв'язку з ст .. 7 п. "є" Закону України "Про амністію" як злісним порушникам режиму утримання. Зараз 164 матеріали залишаються на розгляді в судах. Крім того, направлено запити на уточнення за 9 матеріалами.

Сергій Бурлаков також зазначив, що застосування Закону України "Про амністію 2011 року" не створює передумов для поширення захворювання на туберкульоз серед населення.

На сьогодні в спеціалізованій туберкульозній лікарні при Алчевський виправної колонії № 13 утримуються близько 480 осіб. З них під звільнення потрапляють лише 11 засуджених, тобто 2% від загальної кількості.

Зараз ви читаєте новину «З луганських тюрем випускають в'язнів-туберкульозників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути