пʼятниця, 21 жовтня 2011 21:10

Спецтема: Війна у Лівії

З криками "Аллах акбар!" повстанці тикали в закривавленого Каддафі автоматами

З криками "Аллах акбар!" повстанці тикали в закривавленого Каддафі автоматами

Кадри з мобільного телефону, надані виданню Global Post 21-річним Алі Альгалі, показують, як схопленого Каддафі моментально оточила юрба. Люди з криками "Аллах акбар!" почали стріляти в повітря і тикати в полковника автоматами. Каддафі з залитим кров'ю обличчям кілька разів падав на коліна, але його піднімали на ноги. Потім пораненого посадили на капот автомобіля.

Далі розвиток подій закарбувала вже інша камера. Каддафі оточила юрба, яка почала знущатися над ним. Оператор, який знімав це, сам зняв черевик, щоб вдарити ним бранця - в ісламі це страшна образа. Незабаром після цього пролунали постріли, пише NEWSru.com.

На наступних кадрах Каддафі вже мертвий. Але ось як саме він загинув і хто в нього стріляв, ні в один об'єктив це не потрапило, відзначає "Газета.ru". Відразу кілька людей стверджують, що в останню хвилину диктатор був застрелений одним зі своїх людей.

"Один з охоронців вистрелив йому в груди", - заявив Омран Джума Шауан, який брав участь в затриманні. Після цього всі охоронці Каддафі були розстріляні. Таким чином, підтвердити дану версію документально ніхто не може.

Повстанець Салям Бакір, який розповів кореспонденту Reuters, що Каддафі "били, а потім убили", частково підтвердив факт лінчування. При цьому Бакір висловив припущення, що Каддафі міг все ж давати якийсь опір.

Раніше повідомлялося, лікар Ібрагім Тіка, що оглядав тіло Каддафі, повідомив, що колишній керівник Лівії був поранений в черевну порожнину вже після полону. За його словами, куля, що потрапила в область кишечника, стала причиною смерті. Він також підтвердив, що стріляли і в голову полковника - куля пройшла навиліт через скроню.

Зараз ви читаєте новину «З криками "Аллах акбар!" повстанці тикали в закривавленого Каддафі автоматами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути