четвер, 24 листопада 2011 09:40

Дорослі і діти стали жертвами негоди, яка обрушилася на Італію
8

Фото: Фото: Reuters

П'ятеро людей, у тому числі одна дитина, загинули на острові Сицилія і в області Калабрія на півдні Італії через повені, викликаної проливними дощами, повідомляють місцеві ЗМІ.

Загиблі поповнили список жертв негоди, яка трохи більше ніж за місяць забрала на Апеннінах життя більше 20 осіб з різних міст і областей Італії.

Зливові дощі обрушилися у вівторок на південь Апеннінського півострова, а також на Сардинію та Сицилію, де стали причиною зупинки залізничного транспорту, а також викликали труднощі на автомобільних дорогах.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Найсильніша за півстоліття повінь в Таїланді: вже загинуло 356 осіб

Мер Мессіни - третього за величиною міста Сицилії - Джузеппе Буццанка (Giuseppe Buzzanca) через надзвичайну погодну ситуацію розпорядився закрити всі школи та місцевий університет, а влада сусідніх міст закликали жителів не залишати свої будинки.

Вулиці багатьох сицилійських містечок перетворилися на бурхливі ріки, що змітають все на своєму шляху. Крім того, сильні дощі спровокували зсув у місті Сапонара (Saponara), розташованому недалеко від Мессіни.

В результаті розгулу стихії в Сапонарі загинули чотири людини: десятирічний хлопчик, дівчина 24 років і батько з 20-річним сином, тіла яких були виявлені рятувальниками минулої ночі. За даними газети Corriere della Sera, в момент трагедії маленький хлопчик перебував вдома разом зі своєю мамою. Потік води увірвався в їх будинок так стрімко і несподівано, що жінка, навіть якби вона перебувала в парі метрів від сина, вона все одно не встигла б врятувати свою дитину, відзначає видання.

Ще однією жертвою негоди став житель містечка Катандзаро (Catanzaro) в Калабрії, де у вівторок через сильні дощі обвалилася стіна одного будинку.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, в даний час погодні умови на півдні Італії трохи покращилися, однак Служба цивільної оборони попереджає, що в найближчі години стихія з новою силою може обрушитися на Сардинію і південь Апеннін, зокрема, на області Калабрія, Базіліката і Апулія, а також торкнеться такі центральні області країни як Марке і Абруццо.

Зараз ви читаєте новину «Дорослі і діти стали жертвами негоди, яка обрушилася на Італію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути