неділя, 02 жовтня 2022 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Втрата Лимана є значною політичною невдачею РФ – британська розвідка

Втрата Лимана є значною політичною невдачею РФ – британська розвідка
Втеча росіян призвела до чергової хвилі публічної критики військового керівництва Росії з боку вищих посадових осіб, за даними британських розвідників. Фото: ГУР

Російські окупанти втекли з Лимана Донецької області перед наступом українських військ.

Імовірно, місто захищали неукомплектовані підрозділи Західного й Центрального військових округів Росії, а також контингентів добровільно мобілізованих резервістів. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 2 жовтня.

"Сили, ймовірно, зазнали значних втрат, коли відійшли єдиною дорогою з міста, яка все ще була в руках росіян. В оперативному плані Лиман важливий, оскільки він контролює ключову дорогу через річку Сіверський Донець, за якою Росія намагається зміцнити свою оборону. Відхід РФ з Лиману також є значною політичною невдачею, з огляду на те, що він розташований у Донецькій області – регіоні, який Росія нібито мала на меті "звільнити" й намагалася незаконно анексувати", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відкинули ворога в районах шести населених пунктів на Донеччині

Втеча росіян призвела до чергової хвилі публічної критики військового керівництва Росії з боку найвищих посадових осіб, за даними британських розвідників.

"Подальші втрати території на незаконно окупованих територіях майже напевно призведуть до посилення цієї публічної критики й посилять тиск на старше командування", – зазначили в британській розвідці.

Збройні сили України увійшли в Лиман, повідомив сьогодні речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

ЗСУ оточили російське угруповання в районі Лиману. Поблизу міста звільнили п'ять населених пунктів – Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве й Ставки.

Більшість російських окупантів, які перебували в місті, здалися в полон або "передислокувалися" в мішки для трупів, розповіло Міністерство оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Втрата Лимана є значною політичною невдачею РФ – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути