Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили атаки окупантів у районах дев'яти населених пунктів на Донбасі

ЗСУ відбили атаки окупантів у районах дев'яти населених пунктів на Донбасі
Сили оборони України відбивають атаки окупантів на Донбасі. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники намагаються утримати тимчасово захоплені території та зосереджує зусилля на стримуванні Сил оборони.

Водночас ворог не залишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському й Авдіївському напрямках. За добу Збройні сили України відбили атаки росіян у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Бахмут, Бахмутське, Кліщіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське, Опитне й Мар'їнка Донецької області. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні 20 жовтня.

"Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій і рубежів на окремих напрямках і веде повітряну розвідку. Протягом доби противник завдав 11 ракетних і 28 авіаційних ударів, здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Донбас: Кириленко повідомив останні новини

Ударів противника зазнали райони понад 25 населених пунктів: Бурштин Івано-Франківської області, Ладижин Вінницької області, Зеленодольськ Дніпропетровської області, Сіверськ, Слов'янськ і Терни на Донеччині, Значкове Запорізької області й Давидів Брід на Херсонщині.

"Для своїх злочинів окупанти використали крилаті, авіаційні й зенітні керовані ракети. Крім того, ворог здійснив пуски понад 10 безпілотних літальних апаратів іранського виробництва Shahed-136, понад половину яких – з території Республіки Білорусь", – додали в Генштабі.

Збройні сили України розробили чіткий план з деокупації Луганської області. Захисники України чітко його дотримуються. Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 19 жовтня повідомив у середу голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Щойно ЗСУ вибивають росіян з населеного пункту, вони розстрілюють його з усіх видів озброєння.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили атаки окупантів у районах дев'яти населених пунктів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути