неділя, 14 серпня 2022 16:04

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ ще раз вдарили по Антонівському мосту в Херсоні – Гуменюк

ЗСУ ще раз вдарили по Антонівському мосту в Херсоні – Гуменюк
ЗСУ ще раз вдарили по Антонівському мосту в Херсоні. Фото: Херсонська ОВА

У ніч на 14 серпня ЗСУ в черговий раз вдарили по Антонівському мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

Зараз встановлюється, чи можуть окупанти перевозити через нього техніку, повідомила в ефірі телемарафону начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це початок деокупації Херсонщини" – Хлань повідомив про величезні проблеми окупантів в області

"Знову завдано удару по Антонівському мосту для того, щоб закріпити його статус, як "остаточно непроїзний", – сказала Гуменюк.

Гуменюк наголосила, що удари ЗСУ по мостах у Херсонській області ускладнюють для окупантів перевезення важкої техніки та боєприпасів. Вона також додала, що це не означає, що мости повністю пошкоджені.

За її словами, цю інформацію уточнюють спеціалісти.

"На сьогодні ми бачимо і спостерігаємо, як керівний склад тих військових підрозділів потроху використовує ці залишки транспортних шляхів для евакуації на лівий берег (Дніпра у Херсонській області. – Gazeta.ua) для того, щоб почуватися у безпеці", – додала речниця.

У тимчасово окупованому Херсоні в неділю, 7 серпня, пролунали вибухи. Їх було чути поблизу Антонівського мосту, де згодом спалахнула пожежа. Мешканці Херсона публікують імовірне фото пожежі на мосту, який намагалися відремонтувати російські окупанти.

Вранці начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк підтвердила удари по Антонівському й Каховському мостах.

Антонівський міст – це один із двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повністю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ ще раз вдарили по Антонівському мосту в Херсоні – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути