Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 17:47

"Все згоріло" - назвали результати експертизи пожежі в таборі "Вікторія"

"Все згоріло" - назвали результати експертизи пожежі в таборі "Вікторія"
Згідно з результатами, загоряння було настільки сильним, що майже всі свідчення просто згоріли і точну причину встановити неможливо / фото: Думская

Слідство отримало результати пожежно-технічної експертизи дитячого табору "Вікторія" в Одесі. 16 вересня торік в одному з корпусів згоріли живцем 3 дітей.

Згідно з результатами, загоряння було настільки сильним, що майже всі свідчення просто згоріли, і точну причину встановити неможливо, цитує висновок видання "Думская".

"У документі зазначені чотири версії: це занесення вогню ззовні, тобто підпал, друга версія - розігрітий предмет. Третя - виникнення пожежі від відкритого вогню, четверта - коротке замикання електрообладнання", - каже речниця прокуратури Одеської області Інна Верба.

Одразу після трагедії з'явилися 3 попередні версії пожежі, зокрема, порушення правил пожежної безпеки, підпал і загоряння електричних приладів. Пізніше можливість навмисного підпалу виключили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час ремонту табору "Вікторія" син директора придбав елітний готель

Також розслідування проводиться у 3 основних напрямках: службова недбалість чиновників і рятувальників, можливі махінації при реконструкції табору і порушення правил пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей.

У ніч проти 16 вересня в Одеському дитячому оздоров­чо-спортивному таборі "Вікторія" сталася пожежа. Вигорів дерев'яний корпус №5, де перебували 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Загинули 3 дівчат із кімнати №11 на 2-му поверсі — 8-річна Софія Мазур, 9-річна Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій, 12 років.

Зараз ви читаєте новину «"Все згоріло" - назвали результати експертизи пожежі в таборі "Вікторія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути