пʼятниця, 02 грудня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог за добу завдав 30 авіаударів ‒ Генштаб про ситуацію на фронті

Ворог за добу завдав 30 авіаударів ‒ Генштаб про ситуацію на фронті
Противник за добу наніс 30 авіаційних ударів по позиціях українських військ. Фото: ukrinform.ua

Протягом минулої доби Росія завдала п'ятьох ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Харківської та Донецької областей.

Противник також завдав 30 авіаційних ударів по позиціях українських військ та 35 разів із реактивних систем залпового вогню обстріляв райони населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Про це вранці 2 грудня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Нині зберігається загроза завдання ворогом ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

На полігонах Білорусі триває підготовка окремих підрозділів ворожих сил. Однак на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

"На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Слобожанське, Огірцеве, Бочкове, Мала Вовча, Бударки, Стрілеча, Тернова, Чугунівка, Дворічне та Западне Харківської області", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Кінбурнську косу: нардеп-"кіборг" розповів деталі

На Куп'янському та Лиманському напрямках росіяни ведуть оборону. Ворог обстріляв з танків та різнокаліберної артилерії райони населених пунктів Табаївка, Крохмальне і Берестове Харківської області; Стельмахівка, М'ясожарівка, Макіївка і Площанка на Луганщині та Новоселівка і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку загарбники зосереджуються на веденні наступальних дій. З танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії росіяни обстріляли райони Андріївки, Серебрянки, Верхньокам'янського, Дружби, Спірного, Роздолівки, Білогорівки, Яковлівки, Північного, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Курдюмівки, Кліщіївки, Залізного та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти намагаються покращити тактичне положення. Вогневого ураження з танків та артилерії різних типів зазнали райони Авдіївки, Первомайського, Веселого, Красногорівки та Мар'їнки на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку ворог обороняється. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Времівка, Велика Новосілка, Богоявленка, Парасковіївка, Золота Нива, Пречистівка, Вугледар та Павлівка Донецької області.

Обороняються росіяни й на Запорізькому напрямку. Там вони обстріляли Нікополь, Кам'янське, Гуляйполе, Дорожнянку, Білогір'я Запорізької області та Ільїнку на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку ворог також в обороні. Артилерійського обстрілу зазнали райони населених пунктів, що розташовані на правому березі Дніпра, зокрема, Качкарівки, Токарівки та Антонівки Херсонської області. Ворог не припиняє обстрілювати передмістя та місто Херсон.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Луганщині. Так, наші захисники вже знаходяться за кілька км від Кремінної, а також просуваються вперед на Сватовському напрямку. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Російські окупаційні війська відводять окремі підрозділи та готують до евакуації персонал окупаційних адміністрацій населених пунктів тимчасово захопленої території Запорізької області. Зокрема, з населеного пункту Михайлівка виїхали підрозділи, що базувалися у місцевому відділку поліції та одному з навчальних закладів. Про це у четвер, 1 грудня, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Ворог за добу завдав 30 авіаударів ‒ Генштаб про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути