Ексклюзиви
четвер, 11 травня 2023 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог масовано обстріляв Запоріжжя фосфорними снарядами

Ворог масовано обстріляв Запоріжжя фосфорними снарядами
Постраждали восьмеро людей, зокрема троє працівників швидкої допомоги, які прибули на виклик. Фото: t.me/zoda_gov_ua

10 травня о 22:05 окупанти масовано обстріляли снарядами одне із селищ Запорізького району.

Малокатеринівка, що у 15 км від Запоріжжя, зазнала шаленого обстрілу, повідомила уранці 11 травня Державна служба з надзвичайних ситуацій. Постраждали восьмеро людей, зокрема троє працівників швидкої допомоги, які прибули на виклик, згодом заявив керівник обласної військової адміністрації Юрій Малашко в Telegram.

"Поранення отримали й місцеві жителі: три чоловіка та дві жінки. Їм надається вся необхідна допомога. Унаслідок масованого обстрілу касетними та фосфорними снарядами в селі загорілося п'ять житлових будинків, ще шість пошкоджені. Обстрілом росіян пошкоджені також два автомобілі "швидкої", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вежа мобільного зв'язку "збила" ракету, яка летіла на Запоріжжя

Також перебита газова труба. На місці працювала бригада газової служби.

"Під час гасіння одного із будинків вогнеборці врятували жінку, яку передали медикам. Рятувальники оперативно ліквідували загоряння помешкань. Залучали 48 рятувальників та дев'ять одиниць техніки", – додали в ДСНС.

Понівечено приватні будинки, автівки, майно жителів, соціальні заклади та комунальні мережі в Гуляйполі, Оріхові, Степногірську та навколишніх селах.

"Минулої доби ворог знову гатив по мирних містах і селах Запорізької області. Після 70 обстрілів зафіксовано понад 30 руйнувань у 20 населених пунктах. 60 разів росіяни били з артилерії та п'ять разів із РСЗВ. Ворог завдав трьох авіаційних ударів та один ракетний, здійснив одну атаку з БПЛА", – повідомив офiцiйний канал Запорізької обласної військової адміністрації.

Протягом перших чотирьох днів травня Російська Федерація щогодини запускала по Україні більше однієї ракети, дрона чи бомби, повідомило посольство Сполучених Штатів Америки в Україні. Із 1 по 6 травня Росія завдала понад 145 авіаударів по Україні, зазначили в посольстві.

Зараз ви читаєте новину «Ворог масовано обстріляв Запоріжжя фосфорними снарядами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути