Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2020 17:16

Лікарі змусили жінку забрати відрізані ноги чоловіка

Лікарі змусили жінку забрати відрізані ноги чоловіка
Жінці сказали в лікарні: прийдеш зранку, посидиш, поки закінчиться операція, і забереш ноги з собою. Фото: apnews.com.ua

У районному центрі Новий Буг Миколаївської області лікарі змусили жінку забрати ампутовані ноги її чоловіка. Пояснили це тим, що вони не мають коштів на утилізацію медичних відходів. Цей інцидент призвів до скандалу і його обговорювали на сесії районної ради, повідомляє Тут.інфо.

Зі слів подруги жінки, Оксани Киричишиної, її знайому, яка страждає на епілепсію, змусили забрати ноги чоловіка – їх винесли в мішку прямо з операційного блоку.

"Їй сказали в лікарні: прийдеш зранку, посидиш, поки закінчиться операція, і забереш ноги з собою. І дають їй цей мішок з ногами на плечі ... Вона йде, непритомніє, тому що, як вона мені потім сказала: "Я відчувала тепло цих ніг у себе на плечах", – розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько змусив 12-річну доньку розчленувати матір бензопилою

Головний лікар, який теж був присутній на зустрічі, звинуватив жінку в тому, що вона не спробувала розібратися в ситуації, не звернулася за допомогою ні до кого з керівництва лікарні.

"Ви взяли цей мішок на плечі ... Навіщо ви це зробили? Щодо утилізації. Наша установа порушувала це питання неодноразово. У нас був центр утилізації, який благополучно на території ветслужби місцеві жителі розікрали, розібрали на брухт, і він стоїть розкурочений",– пояснив він.

За словами лікаря, відновлення такого пункту коштує недешево.

"За цінами 2-3-річної давності сама установка коштувала 300 тисяч. Утилізація – задоволення вкрай дороге",– сказав він. Також лікар додав, що якщо не передбачено утилізації, то родичі повинні займатися похованням. Якщо це зробити вони не можуть, то цим питанням займається керівник громади.

В Охтирці Сумської області чоловік ампутував собі ступню й викинув її на вулицю. Частину людської ноги знайшов собака та приніс її додому. Господарка тварини одразу повідомила про це в поліцію.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі змусили жінку забрати відрізані ноги чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути