Ексклюзиви
четвер, 03 травня 2012 16:42

Пенітенціарна служба підтвердила втечу арештанта з Лук'янівського СІЗО

Пенітенціарна служба підтвердила втечу арештанта з Лук'янівського СІЗО
У ДПтС зауважили, що про інцидент було проінформовано органи прокуратури. Фото: operkor.net

Сьогодні при проведенні ранкової поіменної перевірки засуджених відділення з господарського обслуговування Київського СІЗО о 6.05 годині виявлено відсутність засудженого Кузьменка Віталія Юрійовича.

Про це Gazeta.ua повідомили у Державній пенітенціарній службі (ДПтС).

"При цьому, технічні засоби охорони та безпосередньо чатові на вежах не фіксували порушень лінії охорони", - зазначило відомство.

У ДПтС зауважили, що про інцидент було проінформовано органи прокуратури.

"На базі цієї установи проведено нараду за участю працівників апарату ДПтС України. Оперативні служби ДПтС та МВС України зорієнтовані на якнайшвидше з'ясування місцезнаходження втікача. Проводяться пошукові роботи та внутрішня службова перевірка на предмет вивчення причин і обставин, що сприяли даній події", - йдеться у повідомленні.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Вінниці на грядці відкопали склад кисневих балонів

За даними відомтсва, Кузьменко згідно з вироком Ставищанського районного суду Київської області у жовтні 2010 року був засуджений за крадіжку до 3 років позбавлення волі.

Враховуючи усі обставини справи на підставі статті 75 Кримінального кодексу, засудженого звільнили від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки.

Однак, після порушення засудженим встановлених судом обмежень, на підставі постанови зазначеного суду від 20 березня 2012 року було скасовано звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлено для відбування покарання.

ДПтС також пояснила, що згідно з чинним законодавством до відділень з господарського обслуговування СІЗО не зараховуються особи, які засуджені неодноразово, за скоєння особливо тяжких злочинів, а також осіб, які вживали наркотичні речовини.

"Засуджені відділення господарчого обслуговування тримаються окремо від загальної маси ув'язнених у СІЗО", - зазначено у повідомленні відомтсва.

Зараз ви читаєте новину «Пенітенціарна служба підтвердила втечу арештанта з Лук'янівського СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути