неділя, 10 березня 2024 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог зумів дещо просунутись в районі Авдіївки - нові карти боїв
6

На більшості напрямків фронту в Україні тривають позиційні бойові дії.

Зокрема, Сили оборони стримують російських загарбників та утримують позиції в районі Кринок на лівому березі Херсонської області. Водночас ворог зумів дещо просунутись на захід від Авдіївки та в районі Кремінної. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Харківській та Луганській областях

Російські війська просунулися на захід від Кремінної. Разом з тим тривають позиційні бої уздовж лінії Куп'янськ - Сватове — Кремінна. Опубліковані 8 березня геолокаційні кадри показують, що окупанти нещодавно просунулися на схід від Тернів, що на захід від Кремінної.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Харківській та Луганській областях
Карта боїв у Харківській та Луганській областях

Позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та озера Лиман, на південний схід від Куп'янська біля Кислівки. А також на захід від Кремінної біля Ямполівки і Тернів та на південь від Кремінної біля Спірного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ РФ під Авдіївкою сповільнився - The New York Times

Бойові дії в Донецькій області

Позиційні бої тривали 9 березня в районі Бахмута. Однак підтверджених змін лінії фронту там не було. Один з російських "воєнкорів" стверджував, що війська РФ незначно просунулися в межах Іванівського на захід від Бахмута і нібито контролюють половину населеного пункту, але аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цих даних.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Бахмутом
Бойові дії під Бахмутом

Позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута біля Богданівки, на захід від Бахмута біля Іванівського. А також на південний захід від Бахмута поблизу Кліщіївки та Андріївки й на південь від міста біля Дружби і Шумів.

За даними українських джерел, ситуація на Авдіївському напрямку стабілізувалася. Війська РФ проводять лише локальні незначні наступи.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація під Авдіївкою
Ситуація під Авдіївкою

Разом з тим загарбники нещодавно просунулися на захід від Авдіївки, 9 березня в цьому районі тривали бої. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 березня, показують, що загарбники нещодавно просунулися далі в центрі Орлівки. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 березня, показують, що війська РФ також незначно просунулися в полях на південь від Тоненького.

Один з російських "воєнкорів" стверджував, що війська РФ нібито просунулися на глибину до 500 метрів на фронті шириною 1,27 кілометра на південь від Орлівки та на глибину до 1,35 кілометра біля південно-західного Тоненького.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Степового, Бердичів і Семенівки, на захід від Авдіївки біля Орлівки, Тоненького та Сєверного. А також на південний захід від Авдіївки біля Первомайського та Невельського.

Позиційні бої 9 березня тривали на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту там не було. Зокрема, бойові дії тривали в районі Красногорівки та на південний захід від Донецька біля Побєди, Новомихайлівки та Володимирівки.

Бойові дії на півдні України

Позиційні бої тривали 9 березня на заході Запорізької області, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Українські та російські джерела стверджують, що позиційні бойові дії тривали поблизу Роботиного та Вербового.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Запорізькій області
Ситуація у Запорізькій області
Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Херсонській області
Карта боїв у Херсонській області

Російський "воєнкор" заявив, що війська РФ знизили темп своїх наступальних дій біля Роботиного через удари безпілотників ЗСУ та труднощі з нібито зачисткою захоплених окопів Сил оборони. Блогер також стверджував, що війська РФ борються із українськими засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ) поблизу Роботиного.

Українські та російські джерела заявляли, що станом на 9 березня Сили оборони утримують позиції на східному березі Дніпра у Херсонській області поблизу Кринок.

Російські загарбники продовжують активно атакувати в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, намагаючись прорвати там українську оборону.

Не припиняються ворожі штурми також під Авдіївкою. Однак, минулої доби дещо спокійніше було в районі Куп'янська. Про це вранці 10 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ворог зумів дещо просунутись в районі Авдіївки - нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути