Ексклюзиви
середа, 19 серпня 2015 13:01

Ворог знову взявся за обстріли Чермалика і Широкиного. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 19 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 18 серпня
Ситуація на Донбасі. 17 серпня

Минулої доби на Донбасі нарахували 82 ворожих обстріли.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку тривають бойові дії середньої інтенсивності. Основні точки напруження - південні околиці Станиці Луганської, Щастя, Кримське. На цій ділянці противник не використовує важке озброєння, ведучи вогонь із гранатометів та мінометів. У ході ворожого мінометного обстрілу Станиці Луганської постраждав будинок, перебито газопровід та поранено місцевого мешканця.

Донецький напрямок. Там продовжує зберігатися стабільна обстановка в районі Світлодарська та Горлівки. Тут не було зафіксовано жодного факту використання важкого озброєння з боку окупантів. Водночас слід відзначити роботу ворожих снайперів, які працюють по наших укріпленнях на південь від с. Луганське, а у с. Зайцеве, що під Горлівкою, ворог вранці двічі обстріляв сили АТО  з мінометів. На лінії зіткнення від Дзержинська до Ясинуватої вчора ворог вогонь не відкривав.

У районі Донецька спостерігається зниження інтенсивності бойових дій. Перестрілки на передньому краї тривають і вдень і вночі, проте важке озброєння противник використовує рідше. Водночас ворог тримає на передовій міномети, танки та артилерію. Зокрема, учора близько 23-ї години було зафіксовано обстріл н.п. Авдіївка з установки залпового вогню "Град".

Триває протистояння на південь від траси Донецьк - Дніпропетровськ. Там ворог вчергове обстріляв житлові квартали Мар'їнки, внаслідок чого постраждала малолітня дитина. Артобстріл відбувся вчора близько 1-ї години ночі.

На південь від Донецька противник двічі порушив перемир'я, обстрілявши наших військових у Новомихайлівці та Березовому. Ворожа мінометна батарея знаходиться у с. Оленівка, що між Донецьком і Докучаєвськом.

На Маріупольському напрямку тривають ворожі артилерійські обстріли українських позицій на захід та південь від Докучаєвська. Там противник застосовує і 122-мм, і 152-мм гаубиці. Південніше, біля Чермалика і Широкиного, ворог вперше за довгий час застосував 120-мм міномети. Обстріли були короткотривали і велися з дистанції приблизно 5 км", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Ворог знову взявся за обстріли Чермалика і Широкиного. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути