пʼятниця, 06 травня 2022 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ворог зазнає великих втрат" - яка ситуація на Харківщині у 72-й день війни

"Ворог зазнає великих втрат" - яка ситуація на Харківщині у 72-й день війни
Окупанти обстрілюють місто і область з артилерії. Фото: Радіо Свобода

Російські окупанти тричі за добу обстрілювали Харків із реактивних систем залпового вогню і артилерії.

Під ударом були Київський і Шевченківський райони Харкова. Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Сигєгубов у Telegram.

Сьогодні вночі та зранку ворог завдав два удари РСЗВ та артилерії по Північній Салтівці. По області - Золочів, Чугуїв, Лозова, Дергачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація в області важка, але контрольована", - Гайдай розказав про ситуацію на Луганщині

Синєгубов зазначив, що Ізюмський напрямок залишається найгарячішим. На околицях Барвінкова тривають бої. Ворог намагається атакувати позиції ЗСУ, але росіяни зазнають великих втрат.

Також на Харківщині не припиняються роботи з відновлення критично важливої інфраструктури, пошкодженої окупантами: газо-, водо- та електропостачання.

"Ми спостерігаємо дефіцит пального. Це прямий наслідок ворожих дій Росії та їхніх прицільних ударів. Президент України та уряд роблять все для того, щоб найближчим часом нормалізувати ситуацію. Прошу всіх утриматися від поїздок без нагальної необхідності та з розумінням ставитися до обмеження продажу пального на станціях", - підкреслив Синєгубов.

Російські загарбники здійснюють повітряну розвідку на Слобожанському напрямку. Роблять це з метою уточнення позицій наших військ. Ворог продовжує обстріли з реактивної та ствольної артилерії житлових кварталів та передмістя Харкова. Нарощує систему протиповітряної оборони, матеріально-технічного забезпечення та зброї. Проводить перегрупування та відновлення боєздатності підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «"Ворог зазнає великих втрат" - яка ситуація на Харківщині у 72-й день війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути