Ексклюзиви
понеділок, 06 листопада 2023 19:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог зазнав невдачі на шести напрямках: головне зі зведення на 621-й день війни

Ворог зазнав невдачі на шести напрямках: головне зі зведення на 621-й день війни
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 57 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомив ввечері 6 листопада Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один - по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили три артилерійські засоби, пункт управління та район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Водночас ворог загалом завдав 10 авіаційних ударів, здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. На жаль, є поранені серед цивільного населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають підтверджений успіх: карти бойових дій

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де наші воїни відбили 15 атак.

На Бахмутському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Богданівки та Хромового Донецької області, де наші захисники відбили три атаки.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Степове, Авдіївка, Тоненьке Донецької області. Тут Сили оборони відбили дев'ять атак.

На Мар'їнському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії в районах Красногорівки та Мар'їнки Донецької області, де Силами оборони відбито 18 атак.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили шість атак ворога біля Червоного, Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Лиманському, Херсонському напрямках ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Російські окупанти намагаються змінити тактику на Бахмутському напрямку через численні невдачі.

Бої там не вщухають, постріли гармат не стихають ні вночі, ні вдень. Командувач роти безпілотних авіаційних комплексів "Ахілес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко сказав про це в ефірі телемарафону.

Успіхів росіяни не мають, але вони прагнуть здобути хоч якісь успіхи. Однак ініціатива на боці Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ворог зазнав невдачі на шести напрямках: головне зі зведення на 621-й день війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути