субота, 11 травня 2024 03:55

Ворог просунувся на кількох напрямках - Deep State

Ворог просунувся на кількох напрямках - Deep State
На Харківщині йдуть оборонні бої. Фото: Укрінформ

Російські загарбники продовжують зосереджувати живу силу та техніку біля Харківської та Сумської областей.

Станом на кінець доби 10 травня 2024 року ворог просунувся в Красногорівці, південніше Первомайського, в Нетайловому та біля Коломийчихи. Триває наступ противника біля Гатища, Лук'янців та Глибокого. Про це йдеться у зведенні deepstatemap.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив інформацію про бої на Харківщині

Біломосковський, Сіверський та Білгородський відтинки - цього дня ворог розпочав наступальні дії в основному піхотою та у рідких випадках за підтримки бронетехніки. Основні ділянки удару - Огірцеве-Плетенівка та Борисівка-Красне-Стрілеча. Ворог продовжує атакувати Глибоке, Мороховець та Лук'янці. Триває зосередження сил та техніки біля Харківської та Сумської областей.

Старобільський відтинок - російські окупанти зайняли посадку біля Синьківки та просунулися біля Коломийчихи. Триває накопичення живої сили та техніки у місцях потенційних ударів української оборони. Продовжуються бої біля Терн та Ямполівки, по ворогу наноситься ураження щодня, але це не зупиняє російську навалу.

Бахмутський відтинок - противник хоче витіснити Сили Оборони з Іванівського, бої тривають. Загарбники намагаються зайти в Часів Яр, але успіху не мають. Крім того, очікується, що в бій введуть механізовані частини, які по ночах перекидалися в район Бахмута. Були бої біля Кліщіївки, ситуація уточнюється.

Донецький відтинок - біля Новоолександрівки ворог зіткнувся із жорстким спротивом Сил Оборони, тому змістив акцент атак в бік Зеленого Поля. Біля Новопокровська єгеря відбили позиції. Ворог тисне на Уманське та Нетайлове, має частковий успіх. Важка і неприємна ситуація відбулася на південь від Первомайського, як результат втрачені позиції та життя оборонців. У Красногорівці ситуація близька до катастрофи, росіяни наступають зі східної частини, закріплюються на заводі і готуються до фінального штурму міста. Тривають бої в Георгіївці, крайня лінія ворога уточнюється. Біля Урожайного та Старомайорського противник не полишає спроб покращити своє тактичне положення.

Запорізький відтинок - тривають бої в Роботиному.

Таврійський відтинок - без змін.

Генеральний штаб ЗСУ пізно ввечері 10 травня повідомив про те, що на Харківщині йдуть оборонні бої за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Це населені пункти в прикордонні, які перебували фактично в сірій зоні.

Продовжуються контрударні заходи у напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ.

Зараз ви читаєте новину «Ворог просунувся на кількох напрямках - Deep State». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути