вівторок, 01 березня 2022 01:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог продовжує стріляти по військових та цивільних об'єктах - ЗСУ

Ворог продовжує стріляти по військових та цивільних об'єктах - ЗСУ
Досі на жодному з напрямків ворог не досяг успіху.Фото: Генштаб ВСУ

Противник продовжує наносити вогневе ураження по військових та цивільних обєктах і вести розвідку російськими літаками. Для цього він використовує також повітряний простір Беларусі.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Також там зазначають, що водночас противник втрачає наступальний потенціал. Через це окупанти планують залучити до війни білоруських військових.

"Враховуючи, що противник не полишає прагнень, шодо досягнення своєї мети, а власний наступальний потеціал майже вичерпано, планує долучити найбільш підготовлені військові частини Республіки Білорусь, що завершують зосередження уздовж Державного кордону України", - йдеться у заяві.

ЗСУ повідомляють, що ситуація навколо Києва залишається напруженою. Ворог наносить ракетно-бомбові удари по цивільному населенню.

"Ситуація навколо Києва залишається напруженою. На Поліссі противник продовжує спроби відновити наступ в напрямку столиці. Російські окупаційні війська застосовують тактику знищення інфрастуктури та нанесення ракетно-бомбових ударів по населених пунктах, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права", - зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звання Герой України отримали 12 український воїнів: шестеро посмертно

Проведення морської десантної операції на Чорному морі наразі навряд відбудеться через погодні умови.

"В акваторії Чорного моря в зв'язку з несприятливими погодними умовами проведення морської десантної операції у найближчу добу є малоймовірним. Більша частина корабельного угруповання Чорноморського флоту перебуває у пунктах базування", - наголошують у заяві.

Та наразі російський окупант не досяг успіху на жодному з напрямків.

"На всіх напрямках підрозділи ЗС України за підтримки артилерії та БПЛА "Bayraktar ТВ2" утримують визначені рубежі. Противник не досяг успіху на жодному з напрямків", - підсумували ЗСУ.

Окремі підрозділи зі складу найбільш боєздатних з'єднань збройних сил Білорусі розпочали переміщення до державного кордону України на Волинському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Ворог продовжує стріляти по військових та цивільних об'єктах - ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути