пʼятниця, 29 квітня 2022 19:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог продовжує перегруповуватися і нарощувати систему вогневого ураження - Генштаб

Ворог продовжує перегруповуватися і нарощувати систему вогневого ураження - Генштаб
Триває 65-та доба, відколи РФ веде проти Україну повномасштабну війну. Фото: Генштаб ЗСУ

Триває 65-та доба повномасштабної війни РФ проти України.

Ворог продовжує наступати в Східній операційні зоні з метою встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей та утримувати коридор із тимчасово окупованим Кримом. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook.

"На Донецькому й Таврійському напрямках підрозділи противника намагаються вести наступ на Лиманському, Сіверськодонецькому й Попаснянському напрямках. Противник продовжує спроби встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне й Попасна та готується до просування на Сіверськодонецьк. Противник продовжує артилерійські обстріли наших військ", - зазначають в повідомленні.

На Маріупольському напрямку російські загарбники продовжували завдавати авіаційних ударів по місту.

"Основні зусилля ворог зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу "Азовсталь", а також перекидував частину підрозділів із Маріупольського на Курахівський напрямок", - повідомляє Генштаб.

На Волинському й Поліському напрямках збройні сили Республіки Білорусь продовжують посилювати ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагається не допустити перегрупування ЗСУ - Генштаб

"Фіксували перевіряння готовності авіаційних компонентів чергових сил і засобів системи протиповітряної оборони Республіки Білорусь", - додають у вечірньому зведенні.

На Південнобузькому й Бессарабському напрямках російські окупанти намагаються вести бойові дії, щоб покращити тактичне положення.

"Росіяни продовжують перегруповуватися, нарощувати системи вогневого ураження, вдосконалювати інженерне обладнання позицій", - наголошує Генштаб.

На Ізюмському напрямку противник діє "силами підрозділів зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії, 68-го армійського корпусу Східного військового округу й повітряно-десантних військ".

"Основні зусилля ворог зосереджує на розвідці та завданні вогневого ураження підрозділам Збройних сил України. Для забезпечення додаткового перекидання військ на Ізюмському напрямку окупанти наводять додаткові понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець", - підкреслюють у зведенні.

У невизнаному Придністров'ї РФ поширює через прокремлівські ЗМІ інформацію "щодо загрози населенню регіону з боку України".

"Поширюють повідомлення про черговий випадок застосування українських БПЛА над складами боєприпасів", - додають у повідомленні.

Втрати російських окупантів в Україні на 29 квітня становлять приблизно 23 тис. осіб. Точні дані встановлюють.

Зараз ви читаєте новину «Ворог продовжує перегруповуватися і нарощувати систему вогневого ураження - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути