середа, 19 квітня 2023 06:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог понад 60 разів вдарив з авіації: де тривають найзапекліші бої

Ворог понад 60 разів вдарив з авіації: де тривають найзапекліші бої
Загарбники за добу здійснили 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Фото: defence-ua.com

Протягом минулої доби Росія завдала чотирьох ракетних та 60 авіаційних ударів по Україні.

Загарбники здійснили 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і цивільні люди. Про це вранці 19 квітня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

"Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. Там ворог обстріляв райони 14 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські захисники збили сім безпілотників

На Куп'янському напрямку минулої доби ворожих обстрілів зазнали шість населених пунктів. На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії неподалік Діброви. Під артилерійським вогнем були Стельмахівка, Невське, Григорівка, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське і Спірне на Донеччині.

Загарбники продовжують наступати на Бахмутському напрямку. Тривають важкі бої за Бахмут. Українські захисники відбили наступ противника в напрямку населеного пункту Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали 12 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Бердичі, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Невельське. Росіяни обстріляли Новокалинове, Авдіївку, Тоненьке, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

Минулої доби українські військові відбили численні ворожі атаки в районі Мар'їнки. У той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар'їнка, Побєда та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Пречистівки. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Велика Новосілка Донецької області.

Російські загарбники основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку. Про це вранці 19 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби на цих ділянках фронту підрозділами сил оборони України відбито понад 60 атак противника.

Зараз ви читаєте новину «Ворог понад 60 разів вдарив з авіації: де тривають найзапекліші бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути