середа, 20 липня 2022 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ворог намагається просунутися вглиб" – Синєгубов про ситуацію на Харківщині

"Ворог намагається просунутися вглиб" – Синєгубов про ситуацію на Харківщині
Росіяни обстрілюють Харків та область щодня. Фото: t.me/synegubov

В Харківській області на Ізюмському напрямку росіяни зазнають великих втрат, але переймаються лише за броньовану техніку.

Збройні сили України ведуть активні бої на півночі області, розповів в етері національного марафону голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Ворог постійно намагається просунутися вглиб, однак наші військові ці атаки відбивають. Ворог відступає на раніше зайняті позиції, при цьому зазнає значних втрат серед своєї живої сили, броньованої техніки. Північно-східний напрямок так само гарячий, як і південно-східний, тобто Ізюмський", – сказав Синєгубов.

Він також прокоментував інформацію ЗМІ про переповнений тілами загарбників морг у Куп'янську, куди росіяни завезли рефрижератори через переповнені морги.

"Куп'янськ – це Ізюмський напрямок. Через це місто вони (росіяни. – Gazeta.ua) направляють свою техніку, йде логістика на цей напрямок і далі на територію Донецької області. І дійсно, наші Збройні сили завдають на цьому напрямку великих втрат. Ворог фактично не рахує свою живу силу. Рахує лише свою броньовану техніку. Ми це спостерігаємо по відповідній військовій тактиці дій", – сказав голова ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупант – одурманеним пропагандою родичам: "Ми програємо"

Синєгубов наголосив, що окупанти не полишили планів захопити область, але зараз питання "взяття Харкова" взагалі не стоїть.

Також він прокоментував обстріл Харкова 20 липня. За його словами, усі постраждалі перебувають у лікарні.

"Троє людей, на жаль, загинули. Серед них – 13-річний хлопчик. Стан 15-річної сестри загиблого хлопчика тяжкий", – зазначив Синєгубов.

Російські окупанти весь день обстрілювали населені пункти Харківщини з РСЗВ та артилерії. За попередніми даними, внаслідок цих обстрілів пʼятеро людей поранені в Чугуївському районі. У Богодухівському районі загинув чоловік, ще дві людини поранені. В Ізюмському районі також поранена людина.

"Росіяни здійснюють справжній терор, свідомо обстрілюючи мирне населення. Успіхів на фронті вони не мають, тому все, що їм залишається, – це "вести бій" із беззахисними дітьми", – підсумував керівник області.

Розпочали досудове розслідування за фактом воєнних злочинів окупантів. 20 липня близько 9:30 російські терористи обстріляли Київський район Харкова. Внаслідок ранкового обстрілу загинули й постраждали цивільні, серед них – діти.

Росіяни обстрілюють Харків з областю майже кожну ніч. Вирішальний фактор – близькість до кордону з країною-окупантом.

Зараз ви читаєте новину «"Ворог намагається просунутися вглиб" – Синєгубов про ситуацію на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути