субота, 16 квітня 2022 15:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог намагається наступати на півдні. ЗСУ готуються "зустрічати"

Ворог намагається наступати на півдні. ЗСУ готуються "зустрічати"
За ніч українські воїни ліквідували 14 окупантів і чотири одиниці техніки. Фото: picture alliance

У Кіровоградській та Миколаївських областях уночі російські загарбники обстрілювали позиції українських захисників і населені пункти, використовуючи танки БМП та артилерію.

Ракетними ударами вражено різні об'єкти інфраструктури, повідомляє офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

"На Миколаївщині та Херсонщині противник продовжує заходи з відновлення боєздатності, намагається поповнити запаси та обладнати позиції. Вочевидь, противник активізує бойові дії та намагатиметься відновити наступ із метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області. Але наші сили готують адекватну відповідь", - наголосив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищений крейсер "Москва" міг зіграти головну роль в атаці росіян на Одесу

За ніч українські воїни ліквідували 14 окупантів і чотири одиниці техніки.

"Зважаючи на перебування в акваторії Чорного моря угруповання російських військових кораблів, озброєних крилатими ракетами, рівень загрози ракетних ударів залишається високим", - підкреслив Назаров.

Після знищення російського крейсера "Москва" атаки на Україну посиляться. Ворог мститиме, повідомила під час брифінгу начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони Півдня України, капітан 1-го рангу Наталія Гуменюк. "Продовжаться ракетні атаки, артилерійські обстріли. Не відкидаємо десантну операцію. Ми готові. Протидіємо. Усвідомлюємо всі загрози. Для ворога це суттєва втрата фінансова, збройна, іміджева. Ураження крейсера "Москва" вдарило не лише по корабельному складу. А й по імперських амбіціях ворога", - сказала Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Ворог намагається наступати на півдні. ЗСУ готуються "зустрічати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути