четвер, 02 квітня 2020 15:22

Волонтерку обшукали у справі АТОвців Грищенків. Що вилучили

Волонтерку обшукали у справі АТОвців Грищенків. Що вилучили
Поліція провела обшук у волонтерки Марії Бурдун. Фото: facebook.com/masha.burdun

Поліція провела обшук у волонтерки Марії Бурдун через справу АТОвців Владислава та Інни Грищенків. Їх підозрюють у замаху на підприємця в Івано-Франківську.

Обшук відбувся у квартирі, де живе волонтерка, а також у будинку її матері у приватному секторі, повідомила Бурдун у Facebook.

За словами Бурдун, правоохоронці прийшли до неї приблизно о 6-й ранку і почали обшук, не дочекавшись адвоката. Спершу на неї наділи наручники через нібито протидію, але потім зняли.

Волонтерка каже, що в неї вилучили "подарований уламок" від "Града", розмальовані гільзи, шаблю, навіть не загострену, набір метальних ножів, телефон, ноутбук.

Також, за словами волонтерки, слідча вилучила шматок дустового мила, записавши його як речовину, схожу на вибухову речовину пластид. А перевіряючи ноутбук волонтерки, правоохоронці звернули увагу на листування з медсестрою Яною Дугарь, підозрюваною у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Шеремета: ветеран АТО заявив про шантаж

В ухвалі про обшук у помешканні волонтерки поліція мотивує свої дії тим, що підозрюваний Владислав Грищенко підтримує зв'язок із Бурдун. І вона "може зберігати предмети, речі і документи, які є речовими доказами по кримінальному провадженню, а також може підтримувати зв'язок з особами, причетними до вчинення цього злочину", пише "Українська правда".

Згідно з дозволом суду, слідство планувало шукати й вилучати у волонтерки засоби зв'язку, електронні носії інформації, записні книжки, чернетки, схеми розташування помістя потерпілого, кредитні карти, незареєстровану зброю та вибухівку, електронні засоби передавання сигналу на відстані.

Ветеранів АТО – подружжя Інну та Владислава Грищенків підозрюють у замаху на вбивство. Слідчі вважають, що вони з побратимом Іваном Вакуленком намагалися вбити підприємця 61-річного Михайла Чекурака з міста Косів Івано-Франківської області. Мовляв, на замовлення зробили вибухівку, 13 липня торік прикріпили її до машини. Пристрій не спрацював.

Зараз ви читаєте новину «Волонтерку обшукали у справі АТОвців Грищенків. Що вилучили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути