Ексклюзиви
вівторок, 05 березня 2024 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий США на сайті знайомств "зливав" секретні дані про війну в Україні

Військовий США на сайті знайомств "зливав" секретні дані про війну в Україні
Співробітник ВПС США "зливав" дані про війну в Україні через інтернет. Фото: pixabay.com

У Сполучених Штатах Америки затримали співробітника Військово-повітряних сил, який "зливав" дані про війну в Україні через сайт знайомств.

63-річного Девіда Слейтера звинувачують у поширенні секретних даних про вторгнення РФ в Україну через онлайн-платформу, повідомила в пресслужба Міністерства юстиції США.

"Він працював у стратегічному командуванні збройних сил США на базі ВПС Оффат у штаті Небраска і з серпня 2021 року до квітня 2022-го мав доступ до секретної інформації. Слейтер був присутній на брифінгах стратегічного командування, присвячених вторгненню РФ в Україну. Стверджується, що він передавав зібрану на брифінгах секретну інформацію через сервіс онлайн-знайомств спільнику, який видавав себе за жінку, що нібито мешкає в Україні", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Документи Пентагону "злив" 21-річний нацгвардієць Джек Тейшейра. Його арештували - ЗМІ

Співрозмовник Слейтера регулярно просив надати йому засекречену інформацію та називав його в особистих повідомленнях "таємним інформатором" та "секретним агентом".

"У відповідь на ці прохання Слейтер дійсно надавав йому секретні розвіддані, зокрема про військові об'єкти та російський військовий потенціал, пов'язаний із вторгненням РФ в Україну", - йдеться у звіті Міністерства юстиції США.

Перше судове засідання у справі Слейтера відбудеться 5 березня. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі та штраф до $250 тис. за кожним пунктом звинувачення.

Рік тому в соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Зараз ви читаєте новину «Військовий США на сайті знайомств "зливав" секретні дані про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути