пʼятниця, 03 липня 2020 11:59

Власницю столичної книгарні шантажували, щоб отримувати "ліві" гроші

Книгарня "Моя книжкова полиця" на вул. Пушкінській, 7 у Києві змушена була зупинити роботу через конфлікт із правлінням житлово-будівельного комплексу "Науковий робітник", у якому орендує приміщення.

Усе тому, що голова правління ЖБК Олександр Чесноков вимкнув книгарні електроенергію, попередньо отримавши підтвердження від представників ДТЕКу, що всі підключення здійснено відповідно до закону. Окрім того, команда Чеснокова привласнила частину майна книгарні, зокрема книжки, змінивши замок до підвалу, де вони зберігалися. Про це кореспондентові Gazeta.ua повідомила власниця "Моєї книжкової полиці" Наталія Моспан.

Автор: facebook.com/natalia.mospan.9
  Книгарня «Моя книжкова полиця» на вулиці Пушкінській, 7 в Києві  змушена була тимчасово зупинити   роботу через конфлікт із орендодавцем
Книгарня «Моя книжкова полиця» на вулиці Пушкінській, 7 в Києві змушена була тимчасово зупинити роботу через конфлікт із орендодавцем
У "Моєї книжкової полиці" була усна домовленість з попереднім головою правління ЖБК про оренду частини підвального приміщення. Щомісяця 17-19 числа до книгарні приходила жінка, яка забирала плату за оренду. Проте у березні "Моя книжкова полиця" пішла на карантин, і по гроші ніхто прийти не міг.

У квітні Моспан написав теперішній голова правління ЖБК Чесноков із проханням сплатити оренду за березень і надіслати кошти на його картку. Сказав, що книгарня може не платити за квітень-травень, оскільки під час карантину не працювала. Проте наприкінці травня Чесноков змінив свою думку і "попросив" заплатити за місяці карантину.

"Я сказала, що практика бездоговірних відносин мене не влаштовує, я хочу укласти договір і всі платежі проводити офіційно. Навіть за час карантину готова компенсувати, зважаючи на те, в якому занедбаному стані перебуває будинок. Але не в руки йому, а ЖБК офіційно", – розповідає Моспан.

Проте Чесноков ще кілька днів присилав жінку, що просила гроші за оренду, а після чергової відмови платити неофіційно - змінив замок у підвалі. Повідомив, що речі книгарні повернуть лише після оплати готівкою. Моспан написала заяву в поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат і поліцейський вимагали гроші в підприємця

"Це дуже образило пана Чеснокова, і він написав скаргу в ДТЕК, що ми здійснили незаконне, загарбницьке підключення. Натомість інспектори ДТЕКу констатували законність підключення, але голова ЖБК просто перерізав нам кабель. У цій ситуації ДТЕК розвело руками, адже ЖБК є балансоутримувачем і робить що заманеться, тож маємо вирішувати і домовлятися з ними", – пояснює Наталія Моспан.

Водночас у ЖБК заперечують, що не вимагали в Наталії Моспан гроші за заблоковані в підвалі книжки, та стверджують, що крамниця була незаконно підключена до електромережі.

Уже 3 липня книгарня відновила роботу. Голова ЖБК погодився поновити електропостачання в обмін на те, що власниця крамниці забере заяву із поліції.

"Моя книжкова полиця" розпочалася зі сторінки у мережі Facebook 2014 року. Зараз це декілька проєктів: дві книгарні-кав'ярні на вул. Пушкінській та біля станції метро Позняки, інтернет-магазин, видавництво та книгарня на колесах.

Зараз ви читаєте новину «Власницю столичної книгарні шантажували, щоб отримувати "ліві" гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути