четвер, 22 жовтня 2020 05:45

Власник ставка розстріляв своїх сімох гостей
5

На Житомирщині 58-річний Анатолій Захаренко із села Новоселиця Попільнянського району вночі 22 травня розстріляв сімох чоловіків
Фото: zt.npu.gov.ua

П'ять місяців тому, 22 травня, під Новоселицею Попільнянського району на Житомирщині 58-річний Анатолій Захаренко розстріляв сімох чоловіків. Ті приїхали відпочивати на його ставок. Разом вечеряли, випивали, посварилися. У розпалі власник схопив рушницю. Опісля викликав поліцію.

Загиблим від 29 до 50 років. Це – Владислав Маміченко, Андрій Москалець, Володимир Купріянов, Ескендер Османов, Роман Ханенко, Олександр Білоус. Усі в різний час служили в батальйоні імені генерал-майора Сергія Кульчицького. Жили в Києві.

Серед причин убивства розглядають кілька версій. Офіційна – побутовий конфлікт. Рідні та друзі обговорюють й інші. Кажуть, що військові нападали на Захаренка, бо той викрив їхнього товариша-поліцейського. Його затримали за хабар. Інша - військові намагалися відібрати в Захаренка ставок. Приїхали зі зброєю. За третьою – загиблі соромили чоловіка, мовляв вони служили, а він своїх дітей не пустив. Сам Захаренко на суді казав, що захищався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Був засліплений кров'ю: версію підозрюваного у розстрілі 7 військових ставлять під сумнів

Єдиний, хто вцілів - Вадим Федюнін, ветеран батальйону імені Кульчицького. Каже, вони давно приятелювали зі стрільцем, підтримували його матеріально і часто приїжджали порибалити до нього на ставок. Усі ці версії він відкидає. Але чому саме стався конфлікт – не знає, бо в той час уже спав.

"Ми їздили на ставок до Анатолія не перший рік, дуже добре його знали, я там був разів із 15. Кожен раз він нас зустрічав. Я прочитав в інтернеті про те, що нам там приписують вимагання, ну , це маячня. у Захаренка постійно компанії атошників були, і ми регулярно приїжджали. Може, "білка" у нього, я не знаю. Ніяких розумних причин бути не може. Він убив гідних людей, порядних, які йому багато років допомагали. Не знаю навіть, як пояснити все, що сталося", - розповів Федюнин.

Анатолій Захаренко перебуває під вартою без права на заставу. У справі призначені близько 200 експертиз, завдяки яким слідство отримає відповіді на свої питання.

Анатолій Захаренко родом із Росії. У Сибіру відстрілював хутрових звірів. 1986-го переїхав до Новоселиці, одружився з місцевою Ольгою. Виховували її сина від першого шлюбу і спільного — Олексія, 24 роки.

Зараз ви читаєте новину «Власник ставка розстріляв своїх сімох гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути