понеділок, 14 жовтня 2019 15:08

Віктор Гандзюк каже, що докази проти Гордєєва і Рищука зникли

Віктор Гандзюк каже, що докази проти Гордєєва і Рищука зникли
Фото: Укрінформ

Докази щодо Андрія Гордєєва і Євгена Рищука у "справі Гандзюк" вилучили за сприяння попередньої влади. Тому лінія слідства щодо однопартійців колишнього президента залишилася не відпрацьованою, каже батько Катерини Віктор Гандзюк в інтерв'ю "Дзеркалу тижня"

"На засіданні ТСК парламенту минулого скликання я публічно назвав імена трьох можливих замовників: Мангер. Рищук. Гордєєв. На жаль, Гордєєв і Рищук виявилися членами партії президента. Відповідальні за організацію і проведення його виборчої кампанії у Херсонській області, - розповів Віктор Гандзюк. - Після моїх заяв щодо цих людей навіть були проведені деякі слідчі дії і обшуки. Ці люди зникли з мого життя, але незабаром з'явився Петро Олексійович, який захотів зі мною зустрітися. Наша зустріч відбулася в Одесі, у лютому. Ми говорили близько години. Я нагадав йому, що він презентує себе як проєвропейський президент, тому навряд чи варто забувати про те, що потрібно розслідувати роль його однопартійців - Гордєєва і Рищука - у цій історії, що необхідно чесне розслідування. Але він сказав, що поки ніяких доказів проти них немає. А щойно вони з'являться, то він обов'язково очистить свою партію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прийшли питати, хто наступна Гандзюк. Репортаж з Банкової

"Але докази є на всіх. І на Мангера, і на Гордєєва, і на Рищука. Однак коли справа потрапила до Генпрокуратури, не без участі президента докази зі справи щодо його однопартійців було вилучено, - стверджує батько вбитої Катерини Гандзюк. - По суті, лінія Гордєєва-Рищука завдяки Петру Порошенку взагалі залишилася не відпрацьованою".

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня торік у Херсоні. 4 листопада вона померла у лікарні.

Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. За кілька місяців обвинувачені визнали свою провину, а прокуратура змінила їм підозру з убивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

6 червня 2019-го суд виніс вироки виконавцям. Координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6,5 року позбавлення волі, а нападника Микиту Грабчука - до 6 років в'язниці. Володимир Васянович та В'ячеслав Вишневський отримали по 4 роки ув'язнення, Віктор Горбунов - 3 роки.

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в замовленні вбивства Гандзюк, але пізніше пом'якшили її.

Громадські активісти наполягають, що до вбивства причетні колишній голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Гандзюк каже, що докази проти Гордєєва і Рищука зникли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути