вівторок, 22 листопада 2022 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Викрили посадовців Укрзалізниці, які пішли на співпрацю з ворогом

Викрили посадовців Укрзалізниці, які пішли на співпрацю з ворогом
СБУ "спіймала" на співпраці з ворогом двох колишніх працівників Укрзалізниці. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України "спіймала" на співпраці з ворогом двох колишніх керівників структурного підрозділу Південної залізниці на Харківщині.

Вони під час окупації регіону керували стратегічно важливим залізничним вузлом у Куп'янську, через який окупанти вивозили українське зерно. Про це повідомляє пресслужба СБУ 22 листопада.

"Крім цього, колаборанти управляли рухом російських ешелонів з військовою технікою і боєприпасами для ведення бойових дій проти Сил оборони на східному напрямку. За даними слідства, зловмисниками є двоє колишніх посадовців місцевого підрозділу Укрзалізниці, які на початку повномасштабного вторгнення перейшли на бік агресора. Там вони приєдналися до лав окупаційної адміністрації, де одного призначили керівником "служби експлуатації залізних доріг" Куп'янська, а іншого ˗ його заступником", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадники України масово тікають у Крим з двох областей: деталі

На цих "посадах" колаборанти допомагали ворогу підтримувати залізничне сполучення з країною-агресоркою. Також вони слідкували за ефективним використанням рухомого складу в інтересах окупантів.

Втім, після звільнення міста співробітники СБУ затримали одного з фігурантів. Інший – на початку деокупації втік до РФ, де зараз переховується від правосуддя. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру.

Служба безпеки України продовжує викривати ворожих поплічників РФ на звільнених територіях нашої держави.

У ході стабілізаційних заходів у Херсоні затримано представника "избирательной комиссии", яку загарбники створили під час захоплення обласного центру. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Ця псевдоустанова виконувала завдання Кремля щодо організації і проведення незаконного референдуму щодо нібито приєднання тимчасово окупованого регіону до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Викрили посадовців Укрзалізниці, які пішли на співпрацю з ворогом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути