вівторок, 02 лютого 2021 10:47

Військового комісара звинуватили в сексуальних домаганнях

Автор: suspilne.media
  У Чернігові військового комісара Олександра Криворучка  колега  Ольга Деркач звинуватила   у сексуальних домаганнях
У Чернігові військового комісара Олександра Криворучка колега Ольга Деркач звинуватила у сексуальних домаганнях

У Чернігові військового комісара Олександра Криворучка звільнили з посади. Його колега, підполковник 43-річна Ольга Деркач, звинуватила в сексуальних домаганнях.

Про звільнення полковника повідомили на сторінці оперативного командування "Північ" у Faceвook.

"Згідно з наказом головнокомандувача Збройних сил України від 30 січня 2021 року полковника Олександра Криворучка, військового комісара Чернігівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування "Північ", звільнено з військової служби в запас. Ступінь провини всіх учасників процесу буде встановлено судом", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оштрафували лейтенантку, яка звинуватила командира в сексуальних домаганнях

Полковник Криворучко написав заяву за власним бажанням, за інформацією "Суспільного".

"Розпочато кримінальне провадження. На час слідства його могли відсторонити від виконання службових обов'язків або застосувати інші заходи дисциплінарного чи обмежувального характеру. Але він написав рапорт на звільнення. Оскільки термін його контракту добігав кінця, наказом головнокомандувача ЗСУ генерала Руслана Хомчака він був звільнений з військової служби в запас", - говорить тимчасова виконувачка обов'язків начальника служби зв'язків із громадськістю ОК "Північ" Олена Мокренчук.

Про сексуальні домагання з боку керівника Ольга Деркач заявила 14 січня. За її словами, це продовжувалося впродовж 4 років.

"Обнімав, цілував. І цілував не так, як у щічку, а якось так з настирливістю. При сторонніх людях по сідницях ляпав. Я ходила, думала, підійшла до нього і сказала, що мене цей випадок образив. Що воно мені болить. А він: "Ну чого ти? На це ніхто не звернув уваги", - розповідала Ольга.

За фактом сексуальних домагань поліція відкрила кримінальне провадження. Військова служба правопорядку Збройних сил України проводить службову перевірку. Криворучко все заперечує, і каже, готує позов до суду за наклеп.

Полковник Віктор Іванів, якого звинуватили в сексуальних домаганнях у військовій частині, так і не поніс покарання, а пішов на підвищення. Після перевірки Генштабу ЗСУ доказів насильства не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Військового комісара звинуватили в сексуальних домаганнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути