Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2019 18:28

Військовий розвідник очолював банду вимагачів

Військовий розвідник очолював банду вимагачів
Співробітники СБУ блокували у Запоріжжі діяльність кримінального угруповання, учасники якого спеціалізувались на вимаганні грошей у громадян. Фото - ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України блокували у Запоріжжі діяльність кримінального угруповання, учасники якого спеціалізувались на вимаганні грошей у громадян.

Організатором групи є інструктор-розвідник однієї з військових частин Нацгвардії. До складу банди також входили раніше засуджені за скоєння тяжких злочинів мешканці обласного центру. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що створюючи штучні конфліктні ситуації, зловмисники вимагали з громадян кошти за "владнання інциденту". У разі відмови бандити погрожували потерпілим фізичною розправою та знищенням майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До банди наркоділків входив поліцейський

"Співробітники спецслужби задокументували факт вимагання зловмисниками п'яти тисяч доларів США від мешканки обласного центру. Організатора та одного з активних учасників угруповання правоохоронці затримали у Запоріжжі під час одержання обумовленої суми", - сказано в повідомленні.

Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії.

У Києві силовики блокували потужний канал незаконного обігу вогнепальної зброї. Учасники організованого угруповання, куди входив також чинний працівник Подільського ГУНП у столиці, спеціалізувалися на виготовленні й переобладнанні вогнепальної зброї та боєприпасів. Все це збувалося, зокрема, представникам кримінальних кіл.

Зараз ви читаєте новину «Військовий розвідник очолював банду вимагачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути