середа, 16 березня 2011 16:29

Військові спалили наметове містечко повстанців у Бахрейні
11

Фото: Reuters

У столиці Бахрейну Манамі введено комендантську годину, по місту роз'їжджає бронетехніка, повідомив РІА Новости активіст шиїтського опозиції Касим Рахімі.

Рано вранці в середу сили безпеки Бахрейну увірвалися в наметове містечко шиїтської опозиції, більше місяця тому встановлений на центральній площі Манами. При атаці на маніфестантів, за словами очевидців, використовувалася важка військова техніка і вертольоти. В даний час відомо про трьох загиблих демонстрантів, сотні поранені.

"Ми всі зараз ховаємося, хто де. На вулицю вийти неможливо, влада ввела комендантську годину в місті. Всюди роз'їжджають танки і БТРи. Нам повідомили, що солдати будуть відкривати вогонь по всіх, хто порушить заборону на комендантську годину і вийде з дому", - повідомив Рахімі.

Опозиціонери стверджують, що поряд з місцевими поліцейськими в операції брали участь військовослужбовці з об'єднаного контингенту Ради співдружності держав Перської Затоки (РСДПЗ).

"У нас немає ніякого плану про те, що робити далі. Немає ні зброї, нічого. Нас вбивають. Нам залишається тільки волати до світової спільноти втрутитися в цю ситуацію. Ви бачили, що-небудь подібне при попередніх народних заворушеннях в арабських країнах? ", - сказав Халіль Ібрахім Аль-Марзук, який до виходу блоку "Аль-Віфак" з парламенту обіймав посаду першого заступника голови Народних зборів Бахрейну.

За словами опозиційного політика, сили безпеки блокували місцевий госпіталь і не дозволяють маніфестантам доставляти туди поранених.

У лютому в Бахрейні почалися багатотисячні акції протесту шиїтської опозиції. Протестуючі, більшість з яких мусульмани-шиїти, що становлять 75% населення Бахрейну, вимагають розширення прав і впливу в країні, якою керують мусульмани-суніти. У зіткненнях з поліцією загинули сім чоловік, сотні отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Військові спалили наметове містечко повстанців у Бахрейні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути