неділя, 20 листопада 2016 10:15

Військові продавали крадені деталі від бойових літаків

Військові продавали крадені деталі від бойових літаків

Українські військові продавали крадені деталі від старих бойових літаків під виглядом нових. Схема діяла у рамках контракту на $18,5 млн між підприємством "Укроборонпром" та Індією. Про це пише "DT.UA".

Деталі від літаків з різних військових частин постачали "Красилівський агрегатний завод". Там їх ремонтували і під виглядом нових продавали. Справою займається військова прокуратура.

"Слідчі встановили, що ще у квітні 2013 року "Красилівський агрегатний завод" з підприємством "Укроборонпрому" — ДГЗП "Спецтехноекспорт" підписали договір на поставку в Індію балкових тримачів на суму $18,5 млн. Саме на виконання цього договору командири військових частин Повітряних сил Збройних сил України організували незаконне списання на брухт балкових тримачів. Потім продавали їх "Красилівському агрегатному заводу". На підприємстві деталі ремонтували, заміняли окремі їхні комплектуючі. Потім балкові тримачі продавали індійській стороні вже як абсолютно нові", – йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солдата ув'язнили на 6 років за викрадення військової техніки

Міністерство оборони з 2005 року по 2014-й розпродало військової техніки на 1,8 млрд грн.
Зокрема, було продано 832 танки, 232 вертольоти, 202 літаки та безпілотники, 714 БМП та БТР, 4 тис. 930 автомобілів, 28 тис. 550 ракетно-артилерійського озброєння, 1 млн 824 тис. стрілецької зброї, боєприпасів на 560 млн грн. Це розслідує Генеральна прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «Військові продавали крадені деталі від бойових літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути