вівторок, 10 грудня 2019 12:20

"Відкрила кабінет, побачила дим і замкнула двері" - страшні подробиці про смертельну пожежу в коледжі

"Відкрила кабінет, побачила дим і замкнула двері" - страшні подробиці про смертельну пожежу в коледжі
Будівля коледжу зайнялася близько 10-ї ранку 4 грудня. Вогонь охопив три верхні поверхи — близько 4 тис. кв. м. У приміщенні було близько 400 людей. Фото - timer-odessa.net

Перші підозрювані у справі про пожежу в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу - директор Любов Кочерга. А також одна з її підлеглих – завідуюча відділенням на прізвище Т.

Остання мала шанс запобігти катастрофічному розвитку подій, але не зробила цього, пише "Думская" із посиланням на джерела серед правоохоронців.

"Почалося все на третьому поверсі, в кабінеті 9 завідуючої відділенням. Зранку вона та інші керівники були на нараді у директора. Потім жінка підійшла до свого кабінету, відкрила двері і побачила дим. Димів подовжувач під підвіконням, до якого були підключені комп'ютер і принтер. Вона могла запобігти трагедії, висмикнувши вилку з розетки. Але замість цього просто замкнула двері на ключ і побігла шукати директора. Запанікувала. Злякалася відповідальності. Пошуки директора затягнулися, пожежної сигналізації в навчальному закладі не було, евакуацію ніхто не організовував. У деяких аудиторіях студентів навіть не сповістили про те, що відбувається", - розповів співрозмовник видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На згарищі коледжу в Одесі знайшли залишки електрообігрівачів

Вогонь поширився по будівлі надзвичайно швидко. Буквально через 20 хвилин після задимлення, яке бачила завідуюча відділенням у своєму кабінеті, полум'я вже охоплювало 700 кв м.

Обом викладачкам інкримінують службову недбалість та порушення правил пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки. За це можуть ув'язнити на 8 років.

Рятувальники 6 діб розбирають згарище Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Станом на ранок 10 грудня під завалами відшукали тіла 10 загиблих. Ще 4 людей залишаються безвісти зниклими.

Зараз ви читаєте новину «"Відкрила кабінет, побачила дим і замкнула двері" - страшні подробиці про смертельну пожежу в коледжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути