пʼятниця, 13 травня 2022 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Відбувається спроба кривавої помсти росіян" - Ющенко, Кучма і Порошенко звернулися до світу

Троє президентів України Леонід Кучма, Віктор Ющенко і Петро Порошенко звернулися до світової спільноти, щоб врятувати життя героїчних захисників заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

Лист опублікували у п'ятницю, 13 травня, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко, - другий, третій і п'ятий президенти України, - звертаємось до керівників країн світу. До держав-членів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та Канади, Китаю, Туреччини та інших, а також до ООН.

Просимо усіма наявними дипломатичними ресурсами допомогти українській владі врятувати життя цивільних і військових українців, яких на території заводу "Азовсталь" Росія за наказом Путіна намагається знищити самими варварськими методами", - сказано в заяві.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни прориваються всередину заводу "Азовсталь": показали фото

"Зараз вже не йдеться про рівний чи нерівний бій. На очах усього світу відбувається спроба кривавої помсти і розправи росіян над тими, хто, хоча й перебуває в оточенні, але переміг їх силою духу і силою волі.

Закликаємо кожного з вас долучитися до того, щоби врятувати життя героїчних українців.

На вас з надією дивляться десятки мільйонів українців, вашому вдалому посередництву із вдячністю аплодуватимуть усі народи цивілізованого світу", - заявили.

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Українські воїни перебувають на Азовсталі.

Захисник Азовсталі записав відеозвернення з проханням допомогти пораненим побратимам. Воїни перебувають у повній антисанітарії та не мають навіть йоду чи зеленки.

За дорученням президента України Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації воїнів.

Командир 36 бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина") звертався до президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо застосування процедури "екстракшн" - вивезти українських воїнів на територію Туреччини.

Упродовж усієї ночі 13 травня російські окупанти обстрілювали завод з артилерії й авіації. Зараз триває штурм меткомбінату російською піхотою на бронетехніці.

Зараз ви читаєте новину «"Відбувається спроба кривавої помсти росіян" - Ющенко, Кучма і Порошенко звернулися до світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути