пʼятниця, 02 червня 2023 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Відбито 25 російських атак: свіжі дані Генштабу про ситуацію на фронті

Відбито 25 російських атак: свіжі дані Генштабу про ситуацію на фронті
Українські військові за добу відбили 25 ворожих атак. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники нині основні зусилля зосереджують на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Протягом минулої доби підрозділи сил оборони України відбили на основних напрямках фронту 25 ворожих атак. Про це вранці 2 червня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Волинський та Поліський напрямки

Там оперативна обстановка залишається поки без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Росія минулої доби завдала авіаційного удару в районі Галаганівки Чернігівської області. З мінометів та артилерії ворог обстріляв 26 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Російські загарбники протягом минулої доби вели безуспішні наступальні дії західніше Масютівки Харківської області та біля Куземівки на Луганщині. Завдали авіаційних ударів в районах Вільшаної, Котлярівки, Крохмального Харківської області та Сергіївки на Луганщині. Під артилерійськими та мінометними обстрілами противника були вісім населених пунктів Харківської та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки ракет та дронів Росія вночі випустила по Україні – попередні дані Генштабу

Лиманський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області та Спірного на Донеччині. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Ямполівки, Сіверська й Спірного на Донеччині. Із артилерії росіяни обстріляли Невське, Білогорівку на Луганщині, а також Новосадове, Торське, Спірне і Миколаївку Донецької області.

Бахмутський напрямок

Протягом минулої доби противник завдав авіаційних ударів в районах Хромового, Білої Гори, Олександро-Шультиного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали ще 12 населених пунктів Донецької області.

Авдіївський напрямок

Противник наступальних дій не проводив. Однак, завдав авіаційних ударів в районах Авдіївки та Водяного Донецької області. З артилерії загарбники вдарили по районах Авдіївки, Водяного, Первомайського та Карлівки Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Українські захисники відбили усі атаки противника в районі Мар'їнки. Там же ворог завдав авіаційного удару. З артилерії загарбники обстріляли Георгіївку, Мар'їнку, Побєду та Новомихайлівку Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара, Пречистівки та Великої Новосілки Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Новоукраїнка.

Запорізький та Херсонський напрямки

Російські загарбники продовжують вести оборонні дії. Завдали авіаційних ударів в районах Роботиного Запорізької області та Берислава, Козацького, Одрадокам'янки на Херсонщині. Ворог також обстріляв 23 населених пункти Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Українські війська минулої доби продовжували завдавати суттєвих втрат російським загарбникам.

Зокрема, авіація сил оборони України завдала дев'ятьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Про це вранці 2 червня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Відбито 25 російських атак: свіжі дані Генштабу про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути