субота, 22 серпня 2020 10:45

Від опіків помер ув'язнений, до якого відмовилася їхати "швидка"

Від опіків помер ув'язнений, до якого відмовилася їхати "швидка"
У Кропивницькій виправній колонії №6 помер засуджений, який отримав опіки на виробництві. Фото: moemisto.org.ua

У Кропивницькій виправній колонії №6 помер засуджений.

Він отримав опіки на виробництві паливних брикетів. Чоловікові викликали "швидку", але вона відмовилася їхати. Про це повідомили на сайті уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

" 12 серпня чоловік поскаржився на опіки лівого та правого передпліччя рук і лівої та правої гомілок ніг, які отримав з власної необережності. Працівники колонії звернулися до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області. Однак, за рішенням диспетчера та чергового старшого лікаря зміни, постраждалому відмовили у виїзді бригади та наданні невідкладної екстреної допомоги", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СІЗО за три тижні померли 4 в'язнів

Співробітники виправної колонії доставили засудженого до лікарні власним транспортом. Після операції він перебував в палаті інтенсивної терапії опікового відділення у тяжкому стані, а 21 серпня помер.

Нині ситуація перебуває на контролі Уповноваженого ВРУ з прав людини. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення вимог законодавства про охорону праці.

У Луцькому ізоляторі помер підозрюваний 27-річний Володимир Стеблій. Мав 3 групу інвалідності – хворів на епілепсію. У трагедії родина звинувачує суддів, які, знаючи про хворобу, не захотіли змінити йому запобіжний захід. А також медиків, які не надали кваліфіковану допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Від опіків помер ув'язнений, до якого відмовилася їхати "швидка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути