четвер, 11 квітня 2019 11:39

У СІЗО помер підозрюваний: рідні звинувачують медиків і суддів

У СІЗО помер підозрюваний: рідні звинувачують медиків і суддів
У Луцькому ізоляторі помер підозрюваний 27-річний Володимир Стеблій. Мав 3 групу інвалідності – хворів на епілепсію. У трагедії родина звинувачує суддів та медиків. Фото - ТСН

У Луцькому ізоляторі помер підозрюваний 27-річний Володимир Стеблій. Мав 3 групу інвалідності – хворів на епілепсію.

У трагедії родина звинувачує суддів, які, знаючи про хворобу, не захотіли змінити йому запобіжний захід. Чоловік із дитинства хворів на епілепсію. За 2 роки ув'язнення у нього сталося близько 50 епілептичних нападів. 4 — у день смерті. Мати чоловіка впевнена, що біди можна було уникнути, якби її сину вчасно та якісно надавали медичну допомогу, повідомляє ТСН.

У слідчому ізоляторі причиною смерті ув'язненого називають набряк головного мозку. Однак звинувачення у ненаданні медичної допомоги заперечують.

"Зараз проводиться перевірка за цим фактом. Людина утримувалася і надавалася їй медична допомога", — каже начальник Луцького слідчого ізолятора Сергій Киреєв.

За словами медиків, його постійно оглядав психіатр і терапевт. Чоловік 4 рази на добу вживав ліки, які йому привозили рідні. Медики підозрюють, що напади траплялися тоді, коли він відмовлявся від пігулок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтування ветерана АТО в колонії: страшні подробиці знущань

Володимира підозрювали в участі у збройних пограбуваннях. Справу упродовж 2 років розглядали у 3 судах. Усі обирали запобіжний захід — тримання під вартою.
У письмовій відповіді на запит зазначають, що подовжили тримання під вартою, бо йдеться про особливо тяжкий злочин. До того ж не було обґрунтованих висновків лікарів, що підозрюваний не може перебувати під вартою. Натомість адвокат запевняє, що усі документи про хворобу підозрюваного він надавав. Є підтвердження про майже напади у СІЗО. Один стався просто у залі суду.

Нині триває слідство і вже розпочали 2 провадження – за фактом смерті та неналежного виконання своїх обов'язків медиками. Рідні Володимира сподіваються на справедливе розслідування. Вдовою залишилася молода дружина, адже рік тому вони побралися у СІЗО.

У Київському слідчому ізоляторі №13 на вулиці Дегтярівській виявили мертвим 34-річного заарештованого. Надзвичайна подія сталася у камері затриманих або засуджених із психічними розладами.

Зараз ви читаєте новину «У СІЗО помер підозрюваний: рідні звинувачують медиків і суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути