середа, 10 серпня 2022 20:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибухи в Криму: Повітряні сили ЗСУ оцінили наслідки

Вибухи в Криму: Повітряні сили ЗСУ оцінили наслідки
9 серпня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в районі російської авіабази "Саки" в Новофедорівці. Фото: соцмережі

Після вибухів на кримському аеродромі "Саки" Каспійська флотилія й Чорноморський флот ВМФ Росії отримуватимуть менше повітряної підтримки.

Ця підтримка авіації була для загарбників важливою. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє "ТСН".

Довкола України постійно перебувають понад 20 російських літаків різних типів. Вони проводять цілодобове патрулювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пака морюшко", "Пращай пісочєк" – мережі про вибухи в Криму

"Ці літаки здійснювали більше патрулювання. А також завдавали ударів авіаційними ракетами, такими як Х-59, Х-58, можливо, Х-31. Злітали з аеродрому в Новофедорівці і часто курсували до острова Зміїний, коли він ще був під окупацією. Надавали повітряну підтримку тим флотам – Чорноморському та Каспійському. Це було важливо для окупантів, тепер вони будуть отримувати менше підтримки", – пояснив Ігнат.

9 серпня на аеродромі біля селища Новофедорівка пролунали вибухи. На летовищі базувалися російські літаки, які зазвичай атакують ракетами південь України. За даними "Радіо Свобода", там перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, до складу його входять літаки Су-30 СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24 М.

Міністерство оборони України заявило, що не може встановити причину займання на території аеродрому "Саки" біля Новофедорівки. Однак нагадало про правила пожежної безпеки і заборону куріння у невстановлених місцях.

Командування Повітряних сил ЗСУ заявило про знищення дев'яти ворожих літаків.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в Криму: Повітряні сили ЗСУ оцінили наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути