пʼятниця, 03 червня 2022 11:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибухи у Бердянську: окупанти заявили про "розмінування порту"

Вибухи у Бердянську: окупанти заявили про "розмінування порту"
Фото: "Бердянск 24"

Після серії вибухів у тимчасово окупованому Бердянську на Запоріжжі окупанти заявили, що нібито розміновують порт.

"Інженерна служба Чорноморського флоту Російської Федерації проводила розмінування об'єктів інфраструктури для заходу цивільних судів", - стверджували загарбники, пише zn.ua.

За словами росіян, порт "замінували Збройні сили України". Однак він із перших днів повномасштабної війни загарбаний росіянами, і вони вже давно використовували причали для розвантаження техніки та боєприпасів.

Точні причини вибухів у порту Бердянська поки що невідомі, наголосила Запорізька обласна військова адміністрація в Telegram 3 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Запоріжжя обмежили виїзд на тимчасово захоплені території

"Імовірно, окупанти не дотримуються заходів безпеки при розвантаженні вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

У Бердянську та його околицях вже кілька днів немає зв'язку. Причиною є фізичне пошкодження обладнання та паралельне блокування сигналу засобами радіолокаційної блокади, заявили українські мобільні оператори.

Особливо активно зв'язок починають глушити при масовому перекиданні ворожих військ територією міста або акваторією Бердянського порту.

2 червня в Бердянську Запорізької області пролунало понад 10 вибухів, які були чутні в мікрорайонах міста. За повідомленнями очевидців, більшість із них - у районі порту.

За попередніми даними, це робота українських партизанів, які заклали вибухівку і знищили один із військових вантажів окупанта.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи у Бердянську: окупанти заявили про "розмінування порту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути