пʼятниця, 17 червня 2011 12:26

Вибух у ізраїльському кафе вбив 4 людини

Вибух у ізраїльському кафе вбив 4 людини

Чотири людини загинули і понад 90 постраждали в результаті вибуху в кафе, що прогримів в ізраїльському місті Нетанія. Серед загиблих три жінки і чоловік. Вибух стався приблизно о 00.30 у 4-поверховому будинку на площі А-Ацмаут, поруч з рестораном "Йотвата".

Будівля, в якій стався вибух, частково завалилася. Рятувальники ведуть пошук людей під завалами. У будівлі, на третьому поверсі якої було розташовано кафе, спалахнула пожежа. В результаті вибуху 58 людей отримали легкі поранення, понад 20 госпіталізували в стані нервового шоку.

У поліції Нетанії підтвердили, що є кілька зниклих безвісти. Поки що неясно, чи йдеться про людей, які достеменно перебували в будинку на момент вибуху, чи про людей, які могли бути в цьому будинку, місцеперебування яких невідоме.

За попередніми даними, причиною вибуху став витік газу, сильний запах якого, за свідченнями очевидців, відчувається на місці події.

Поліція Нетанії затримала підозрюваного в причетності до вибуху в центрі міста. Відомо, що затриманому близько 50 років, він житель Нетанії. За словами місцевих мешканців, вони бачили незадовго до вибуху, як якийсь чоловік ніс металевий предмет, схожий на фрагмент системи газового забезпечення будинку. Підозрюваного поліція вперше затримала 16 червня при спробі викрасти газові труби, але незабаром його було звільнено. Припускають, що чоловік хотів продати труби як брухт.

За однією з версій, трубу було викрадено з метою заподіяння шкоди одному з бізнесів на першому поверсі будівлі. За іншою версією, вибух стався через витік газу, не викликаний чиїмись зловмисними діями: відомо, що в першій половині дня 16 червня співробітників газової компанії викликали в ресторан, розташований в цьому ж районі, через сильний запах газу. Представник поліції відкинув версію, згідно з якою вибух міг бути спрямований проти інтересів кримінального клану Абутбуль, що володіє одним з місцевих бізнесів.

На думку експертів, що працюють на місці вибуху в Нетанії, чотириповерховий житловий будинок на площі А-Ацмаут, який постраждав у результаті вибуху, може повністю обвалитися. В даний час територію навколо будинку оточено, усіх мешканці будинку евакуйовано. Однак роботи з розчищення завалів тривають.

У мерії Нетанії повідомляють, що 26 мешканців зруйнованого будинку вночі розмістили у місцевих готелях. На верхніх поверхах будинку, де пролунав вибух, проживають близько 150 сімей, весь перший поверх зайнятий різними фірмами.

Зауважимо, що вибухи побутового газу в житлових будинках регулярно трапляються в Україні. Найбільш моторошний випадок стався 13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в житловому будинку на вулиці Мандриківська, 127. Внаслідок вибуху газу третій під'їзд будинку було повністю зруйновано, а під руїнами загинули 23 людини (з-поміж них 9 дітей).

Зараз ви читаєте новину «Вибух у ізраїльському кафе вбив 4 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути