середа, 19 квітня 2023 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Везуть башкирських фахівців: окупантам не вистачає працівників на захоплених територіях

Везуть башкирських фахівців: окупантам не вистачає працівників на захоплених територіях
На тимчасово захоплених територіях Луганщини росіянам не вистачає фахівців. Фото: glavcom.ua

На тимчасово окупованій території Луганщини російські загарбники хочуть розширити штат так званих "правоохоронних органів".

Для цього запрошують на службу колишніх місцевих працівників МВС. Щоб стати "правоохоронцем", уже навіть не потрібно офіційно підтверджувати стаж. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Потенційним колаборантам тепер достатньо просто мати "рекомендації" від двох чинних "працівників МВС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Луганщині взяли на контроль власників російських паспортів

Не вистачає в окупантів і будівельників.

"Черговій партії необхідно буде подолати понад 1600 кілометрів. 37 башкирських фахівців прямують на захоплені території Луганщини аби відремонтувати там 16 ділянок автошляхів загальною протяжністю 30 км. Тобто, у середньому по 2 км на ділянку. Місцевих дорожників для такого обсягу робіт не знайшлося", ‒ зазначив Лисогор.

Тим часом загарбники не припиняють обстрілювати мирні населені пункти Луганщини. Так, у Невському 18 квітня поранено ще одну жінку.

"У неї мінно-вибухова травма, осколкові рани стегна. Постраждалу госпіталізували до однієї з лікарень Донеччини. Люди бачать смерть сусідів та рідних і все ще відмовляються виїхати в безпечні регіони. Артилерійських обстрілів також зазнали Стельмахівка та Білогорівка", ‒ додав Лисогор.

На захоплених росіянами територіях Луганщини вже третій місяць немає мобільного інтернету. Його нібито "задля безпеки" вимкнув оператор. Тим часом загарбники посилюють тиск на місцевих мешканців. Про це повідомили у Луганській ОВА.

Зокрема, в деяких населених пунктах російські загарбники посилюють перевірки ‒ бояться витоку інформації щодо дислокації їхніх підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Везуть башкирських фахівців: окупантам не вистачає працівників на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути