понеділок, 18 липня 2022 11:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Верещук спрогнозувала нову хвилю переселенців: подробиці

Верещук спрогнозувала нову хвилю переселенців: подробиці
Переселенців розміщуватимуть у навчальних закладах та гуртожитках. Фото: t.me/vereshchuk_iryna

Напередодні опалювального сезону українці виїжджатимуть з окупованих населених пунктів і міст на лінії фронту у більш безпечні регіони.

Повʼязано це з пошкодженням комунікацій, розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в етері національного марафону.

За її словами, населених пунктів з пошкодженнями багато. Наприклад, Запорізька область, зокрема Енергодар, фактично відрізані від газопостачання і відновити його найближчим часом неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль розповів, що буде із субсидіями під час опалювального сезону

"Лише 4,5 млн внутрішньо переміщених осіб зареєстровані, а є майже сім млн внутрішньо переміщених осіб. Ми прогнозуємо нову хвилю переміщень зі сходу на захід країни", – зазначила Верещук.

Міністерка запевнила, що переселенці будуть розміщені в комфортних умовах. Їх розміщуватимуть у навчальних закладах та гуртожитках.

"UNICEF, ООН, інші міжнародні організації допомагатимуть ваучерами на опалення, допомагатимуть вугіллям, дровами та іншим. Ми взялися координувати цей процес і сподіваюся, що невдовзі буде результат", – сказала Верещук.

Опалювальний сезон 2022 – 2023 буде важким для України. Влада готується до різних сценаріїв. Всі тарифи залишаються без змін. Україна накопичує газ, вугілля та готує цивільні об'єкти. Російські терористичні акти направлені не лише на цивільну, але і на критичну інфраструктуру.

Зараз ви читаєте новину «Верещук спрогнозувала нову хвилю переселенців: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути