Ексклюзиви
середа, 24 червня 2020 16:13

Велика вода дійшла до Вінниччини: показали відео перших підтоплень

Велика вода дійшла до Вінниччини: показали відео перших підтоплень
У Вінницькій області критично піднявся рівень води у Дністрі. У Могилеві-Подільському під воду частково пішла набережна. Фото: facebook.com/SAMorgunov

У Вінницькій області через сильні зливи в Карпатах та на Буковині критично піднявся рівень води у Дністрі. Почалися перші підтоплення.

Так, 24 червня по обіді у Могилеві-Подільському під воду частково пішла набережна. Також під загрозою підтоплення опинилося місто Ямпіль. Відео з наслідками негоди поширюють у соціальних мережах місцеві мешканці.

Станом на 13:00, рівень води на території міста становив 6,35 м. У мерії заявляють, що існує ризик підтоплення деяких вулиць міста на 660-820 см.

"У разі підвищення рівня води вище 7 метрів ми матимемо 4 години поки вода дійде від Дністровської ГЕС до Могилева-Подільського. Це дасть нам змогу бути готовими вчасно відреагувати та контролювати ситуацію", - повідомили в міській раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті затопило лікарню, де є хворі на Covid

Міський голова Могилева-Подільського Петро Бровко записав відеозвернення, в якому припустив, що вода буде триматися добу чи дві, а пік припаде на 25 червня.

"Я думаю, що рівень можливості водосховища, на сьогоднішній день, порівняно з 2008 роком, має додаткових півтора метри. Це мільярди кубів води. Готові з більшим запасом сприймати паводок, який іде сьогодні з Галича і з Заліщіків. На жаль, за ніч там випала іще більш рекордна кількість опадів. Сховище чекає від трьох до п'яти мільярдів кубів води. Можлива іще одна хвиля на завтра", - сказав Петро Бровко.

На сайті Ямпільської РДА повідомили, що згідно з рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, організовано цілодобове чергування внаслідок паводка на річці Дністер і можливого підтоплення. Зазначається, що інформування буде здійснюватися кожні 2 години.

У західних областях України вже кілька днів триває негода. Через великі дощі місцеві річки почали виходити із берегів, проривати дамби та підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди страждають 3 області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Поліцейські та рятувальники активно працюють над ліквідацією наслідків і допомагають евакуйовуватися місцевим жителям.

Зараз ви читаєте новину «Велика вода дійшла до Вінниччини: показали відео перших підтоплень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути