середа, 23 листопада 2016 13:24

Вчителька побила шестикласника

Вчителька побила шестикласника
obozrevatel.com

У Хмельницькому вчителька математики вдарила шестикласника по голові щоденником і обізвала психом, expres.ua.

Мати з 11-річним хлопчиком звернулися до травмпункту Хмельницької міської дитячої лікарні. Артем скаржився на головний біль та нудоту. Вони вимагають негайного звільнення вчительки і написали заяву до поліції.

"Вона обізвала мене дворічною дитиною, медичною проблемою та іншими негарними словами. Тричі вдарила щоденником по голові, схопила за светр і силою виштовхала з класу", - розповідає Артем.

Учителька розлютися, бо учень забув удома ручку й хотів позичити її в когось із однокласників.

"Наступного дня до мене зателефонувала класний керівник. Вимагала зам'яти конфлікт по-тихому, бо інакше в неї та директора можуть бути серйозні проблеми. Водночас погрожувала, якщо ми доб'ємося звільнення педагога й Артема переведемо в іншу школу, то проблеми виникнуть у нас. Мовляв, учителі між собою спілкуються, і в новому навчальному закладі його зацькують", - розповідає Марина Олійник.

Учителька все заперечує і звинувачує батьків у наклепі.

"Я не винувата. Крім добра й любові до дітей, у мене нічого немає, - каже Лідія Алексеєва. - Артема не била. Він заважав дітям, то я сказала, вийди на свіже повітря трошки провітрися. І все, і тут дзвінок".

На захист вчительки став весь педагогічний колектив.

"Лідія Алексеєва -- людина поважного віку. Їй майже 60 років. Має великий досвід роботи з дітьми, вищу категорію та звання вчителя-методиста, - коментує директор Хмельницької школи №1 Алла Кіящук. - У пояснювальній записці написала, що під час спілкування з учнем вона не вийшла за межі педагогічної етики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах встановлюють системи спостереження

Однокласники Артема, що стали свідками конфлікту, описують усе так: "Взяла його за плечі й почала трясти. Обзивала психом і казала, що він з іншої планети. Артем нормальний хлопець. Щоправда, іноді на уроках може крутитися і не слухати вчителя".

Після розголосу до батьків школяра завітала вчителька математики з класним керівником.

"Ледь не навколішках просила пробачення. Якби педагог не відчувала за собою вини, то не вибачалася б" - припускає мама Марина Олійник.

За фактом у школі проводять службову перевірку, а поліція розпочала досудове розслідування. Якщо провину вчительки доведуть, їй загрожує штраф чи громадські роботи. А подальше перебування на роботі вирішуватиме міське управління освіти.

На Кіровоградщині директора Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату Тетяну Сороку звільнили за спробу перервати вагітність вихованки 14-річної Діани. На той час та була на 5-му місяці.

Зараз ви читаєте новину «Вчителька побила шестикласника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути